A Zenta, 1697 című rockopera a Zentai Magyar Kamaraszínház és a Soproni Petőfi Színház együttműködésével jött létre. Szarka Gyula és Szálinger Balázs művét Pataki András állította színpadra. A nagyszabású produkcióban hatvannégyen léptek színpadra: tizenegy színész, a Sopron Balett tizenkét tagja, tizennégy néptáncos, huszonhárom zentai iskolás, és a budapesti Fővárosi Nagycirkusz négy akrobatája. Az előadást a következő évadban Sopronban játsszák majd.

Az idei év második bemutatója a Bánk bán, amelyet Oláh Tamás rendezésében, a vajdasági középiskolákban játszik a társulat. Az év utolsó bemutatója decemberben Molnár Ferenc Liliom című darabja lesz, melyet Mészáros Tibor debreceni rendező állít színpadra.


41547388_1846098762105027_5337587589404688384_n_600x400.png
A Zenta, 1697 című rockoperaFotó: Herédi Krisztián Photography

Februárban a gyerekeket szólítja meg a színház, Krizsán Szilvia viszi színre a Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című népmesét. Az előadást a Magyar Teátrumi Társasággal közösen rendezendő Teátrum neked! programsorozat keretében mutatják be. Tavasszal Szilágyi Tibor Kossuth-díjas színész állít színpadra egy drámát.

A Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója elmondta: általában olyan rendezőket hív meg, akikkel korábban már jó együttműködést alakított ki, ám minden évadban van egy-két új rendező is. Idén Mészáros Tiborra esett a választás.

Nyáron a színház társulata turnéra indul a Zenta, 1697 című rockoperával.

Forrás: MTI

Fotók: Zentai Magyar Kamaraszínház Facebook-oldala