fbpx

Bob Odenkirk és Jennifer Coolidge a Hasty Pudding idei két díjazottja

Bob Odenkirk színész-írót választotta 2023-ban az év emberének a Harvard Egyetem Hasty Pudding társulata, az év nője díjat pedig Jennifer Coolidge kapja.

A csütörtökön az egyetem campusán megrendezett ceremónián Odenkirk a hagyományok szerint átvette a puddingos tálat, és több vicces kihívásnak is megfelelt. Egyebek mellett – 2019-es, Kisasszonyok című filmjére utalva rózsaszín kislányruhát kellett húznia fekete öltönyére, de megvillantotta rajztudását is és otthagyta kézlenyomatát egy tál vajban. Az ünnepséget követően a Totál szívás és a Better Call Saul című népszerű sorozatok sztárja elmondta, hogy megtiszteltetésnek tekinti a díjat, ami meglepetésként érte, de örült neki, hogy találkozhatott a diákokkal. Azt is elárulta, hogy szívesen vállalna szerepet vígjátékokban.

Az 1844 óta működő Hasty Pudding társulat a világ harmadik legöregebb színházának tartja magát. Az év embere díjat 1967 óta adják át. Tavaly Jason Bateman volt a kitüntetett, korábban Bob Hope, Dustin Hoffman és Sean Connery is a díjazottak között szerepelt.

A Hasty Pudding-díjat azok kaphatják, akik jelentős hatással voltak a szórakoztatóipar világára.

Az év nője díjat idén Jennifer Coolidge kapja a harvardi társulattól. A díjátadó ceremóniát szombaton rendezik meg számára.

A burleszkelőadásairól híres Hasty Pudding társulat a nevét egy korabeli ételről kapta: az alapszabályzat szerint az összejövetelekre mindig más tag vitt egy adag hasty puddingot, azaz zabból vagy más gabonából főzött kását.

A képen Bob Odenkirk. Fotó: Robyn Beck / AFP

A rovat további cikkei