Videóversenyt hirdet húsz év alatti fiataloknak a Magyar Mozgókép Fesztivál a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál. A legjobb balatonos alkotásokat nagyvásznon vetítik le a Magyar Mozgókép Fesztiválon.

A Tihanyi apátság a Balatonnal a háttérben. Fotó: Shutterstock
A tihanyi apátság a Balatonnal a háttérben. Fotó: Shutterstock

A videóversenyre három kategóriában nevezhetnek a húsz év alatti fiatalok maximum 1,5 perces filmekkel.

A Boldogság kategóriában olyan telefonnal készített kisfilmeket várnak, melyek bemutatják, mit jelent a boldogság, mikor és mitől érzi magát boldognak valaki.

Legókockák és minifigurák segítségével elmesélt kreatív történeteket várnak arról, hogyan fedezi fel az emberiség a világűrt, a Kalandozások a Lego-galaxisban szekcióban. Mindkét csoportban Puskás-Dallos Peti zenész, Hollós Jázmin online tartalomgyártó, Lampert Benedek fotográfus és Mazzag Izabella film- és videóklip-rendező döntenek a nyertesekről.

A MobilBalaton kategóriában kedvenc balatoni élményekkel lehet indulni, de érdekes az is, mit jelent a jelentkezőnek a balatoni életérzés. A versenyfilmek műfaja lehet animáció, élő szereplős kisfilm vagy videóklip is. A zsűri tagjai Mészáros Blanka színművész, Csáki László és Breier Ádám rendezők.

A versenyre egyénileg és csapatban is lehet nevezni, akár több kategóriában is. Egy nevező korlátlan számú kisfilmmel indulhat. A linkre vagy drive-ra feltöltött filmeket május 20-áig várják a cinemiravideoverseny@gmail.com. címen.

A MobilBalaton kategória vetítésére és döntőjére a Magyar Mozgókép Fesztiválon kerül sor június 14-én. A Boldogság és Lego kategóriák vetítésére és döntőjére az őszi Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztiválon kerül sor október 13-án. A győztesek Lego készleteket, koncertjegyeket, VIP-belépőket nyernek a Strandfesztiválra, illetve egynapos szakmai workshopon is részt vehetnek a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetben. További részletek itt találhatóak.