Azok számára, akik hétfő esténként a jazzért járnak a Hadikba, az októberi koncertsorozat további érdekességeket vonultat fel. A Hadik Jazz Hétfő vendége október 10-én Oláh Krisztián, a Montreux-i Jazz Fesztivál tavalyi helyezettje lesz, aki Kész Petrával koncertezik. A hónap második felében Lamm Dávid és Pandzarisz Dina duója szefárd zenével, Tóth Mátyás együttese pedig fadóval bűvöli el a közönséget.

hadik_irodalmibrunch_cover

 

?Hatalmas megtiszteltetés, hogy ezeket a zenészeket vendégül láthatjuk hétfőnként, mert a budapesti jazz szcénában kuriózumnak számító formációk állnak össze. Olyan duók, akiket eddig nem hallhattunk együtt. Mind fiatal, nemzetközi szinten elismert zenészek, akik a fadótól a bossa nováig, a szefárd zenén át egy nagyon széles spektrumát mutatják be a jazzirodalomnak. Ez itt tényleg a cr?me de la cr?me? ? mondta Havas Ádám, a program szervezője.

 

A Hadik Irodalmi Szalon októberben a rádio_56 programhoz kapcsolódva emlékezik a forradalomra. A 60. évforduló előtt néhány nappal, október 19-én közös beszélgetést és zenélést kezdeményeznek, ahol a forradalom versei, szövegei alakulnak dallá többek között Németh Juci, Mező Misi és Pajor Tamás tolmácsolásában. Hőssé vált hétköznapi emberek, szabadságharcos pesti srácok, hit, vágy, elnyomás, szabadság és forradalmi lendület elevenedik meg szóban és zenében.

 

A Bookline Irodalmi Brunch-on október 22-én Kepes András kínál irodalmat reggelire. A szombat délelőtti gasztronómiai és kulturális eseményen a népszerű tévés és újságíró bemutatja legújabb könyvét, beszél a helyét kereső világról, a Beirút és Buenos Aires között ingázó Európáról, a változó hétköznapokról és nem utolsósorban étkezési szokásainkról. Mindezt sok humorral és a Hadik séfje által kreált ételekkel együtt tálalja a neves médiaszemélyiség.