fbpx

Budapest másképp – 2023-ban is indul a Budapest Tuning ötletpályázat

Idén is meghirdetik a Budapest Tuning ötletpályázatot, amelyre a budapesti városélményt újraértelmező kulturális programok terveit várják két kategóriában.

Idén is folytatódik a tavaly indult Budapest Tuning ötletpályázata, melyet a Budapest Brand nZrt. írt ki. A pályázatra március 1. és április 3. között várják a különleges városélményt nyújtó kulturális programok, művészeti produkciók és kísérleti városi projektek terveit, a nyertes pályázók pedig a szervezőkkel együtt valósíthatják meg a programokat.

A pályázat célja, hogy a kiválasztott programtervekkel új, rendhagyó városhasználati helyzeteket teremtsenek, akár időszakos vagy kisebb léptékű végleges beavatkozások megvalósításával. A 2022-es pályázat nyomán jöhetett létre például a Budapest Roller Disco a Sirály sétányon, vagy Gyabronka József rendhagyó Dante-előadása a Gellért-hegyen, de a Budapest Tuning hívta életre a tavalyi Budapest Open Mic eseményét és a Népszínház-negyedről alkotott képet formáló Külkörút programját is.

A projektek megvalósítására most is két kategóriát hozott létre a Budapest Brand. Többnapos szabadtéri, kulturális-közösségi programok tervezésére a maximális összeg projektenként bruttó 3 millió forint, a nagyobb léptékű, közösségi aktivitás szervezését is magában foglaló, a város tereit közvetlenül formáló projektekre pedig bruttó 10 millió forint állhat rendelkezésére a nyerteseknek. Az érdeklődőket a Budapest Tuning weboldalán digitális tudástár, nyomtatványminták, szakemberek tippjei és javaslatai is várják a költségtervezéstől a közterületfoglalásig, de a kommunkációban is segítséget kaphatnak a jövendőbeli szervezők.

A pályázatra akár egyénileg, akár csapatban, de lakóközösséggel együtt is lehet jelentkezni április 3-ig a szervezet pályázati felületén. A kiírók civil szervezetek, egyesületek, városi kollektívák, fesztiválszervezők, kis- és nagyvállalkozások jelentkezését is várják. A nyertes programtervek várhatóan 2023. június 1. és október 31. között valósulnak meg, szerte a fővárosban.

A fotón a tavalyi Budapest Open Mic egyik produkciója látható. Forrás: Budapest Brand

A rovat további cikkei