Fennállása utolsó turnéjára indult a kubai zene leghíresebb formációja, a Habana Social Club. Európában kilenc országot érint a zenekar búcsúturnéja, melynek magyar állomása a Budapest Parkban lesz.

Alberto Chávez Reyes énekel a kubai Habana Social Club zenekar koncertjén a debreceni Kölcsey Központban 2018. november 18-án. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
Chábez Alberto Reyes énekel a kubai Habana Social Club zenekar koncertjén a debreceni Kölcsey Központban 2018. november 18-án. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Chabez Alberto Reyes, az együttes frontembere Kuba leghíresebb színpadán, az El Guarjiritóban lép fel rendszeresen. Nemrégiben egy híres amerikai producer vendégeskedett a szórakozóhelyen, aki azonnal szerződést ajánlott a kubai művésznek. Alberto elfogadta az ajánlatot, így jövőre már a saját show-jában lép pódiumra Las Vegasban. A legendás Buena Vista Social Club egyetlen és méltó utódjának tartott zenekar, a Habana Social Club feloszlik frontembere távozása miatt, előtte azonban koncertsorozattal köszönnek el rajongóiktól. Az európai turné során június 16-án jutnak el a magyar közönség elé a Budapest Park Színpadán. A zenekar a szintén világhírű Tropicana Club szólótáncosaival egészül ki.

A műsorban megszólalnak a legnagyobb kubai slágerek: Flor palida, Chan–Chan, Bailando, Vivir Mi Vida, El Carneval, Guantanamera, Caballo viejo, Represent Cuba, vagy az Angelo, amelyet Ricky Martin is feldolgozott.

A több mint fél évszázados múlttal rendelkező Habana Social Club alapító tagjai közül már többen  eltávoztak az élők sorából, így a jelenleg 11 fős zenekar az évtizedek során többször megújult, fiatal virtuóz zenészek is csatlakoztak az idősebb tagok mellé. Francisco Sanchez Ramos és Rubén Gonzalez alapítók szerint: „A kubai nép életéhez, sorsához, emlékeihez egy-egy dal kötődik, amelyek a világ minden emberéhez szólnak, kivétel nélkül mindenki magáénak érezheti a mi bánatunkat és boldogságunkat. Ez a zenei örökség óriási alázatot és felelősséget kíván tőlünk, előadóktól.”