fbpx

BuSho – Nemzetközi rövidfilmfesztivál

Augusztus 31-én este az Olasz Kultúrintézet Verdi-termében veszi kezdetét a 17. BuSho Nemzetközi Rövidfilmfesztivál az ünnepélyes megnyitóval, melyen fellép majd az Első Pesti Rackák Ferenczi György vezetésével, és természetesen megtekinthetők lesznek a 2020-as esztendő díjazott alkotásai is.

A négy fővárosi helyszín (Puskin mozi, Art+ Cinema, Olasz Kultúrintézet, Cervantes Intézet) mellett pedig továbbra is megtekinthető a teljes versenyprogram Sopronban és Szegeden is. A megnyitót követően másnap délután kezdődik a versenyprogram a Puskin mozi Amarcord termében, melyet esténként az Art+ Cinemában ismétlővetítéseken lehet majd újranézni. Az Olasz Kultúrintézetben minden este lesznek kísérőprogramok (olasz, portugál és német rövidfilmválogatás), majd szombaton egy visegrádi tematikus napot bonyolítanak le az esti díjkiosztó előtt, de a tavalyi debütálás után ismét lesz Festinet vetítés a Cervantes Intézetben is, melyben nyolc ország delegáltjai lesznek majd láthatók két spanyol matinéfilmmel, a rendezők személyes bevezetésével.

63 országból érkezett közel ezer, 30 percnél rövidebb alkotás nevezett a fesztiválra fikciós, animációs és kísérleti kategóriákban. A BuSho történetében először fordult elő, hogy a hazai pályán versenyző magyar alkotók küldték be a legtöbb nevezést, szám szerint 93-at, és a fesztivál hagyományaihoz híven valamennyi beérkezett magyar alkotást bemutatják majd a gazdag kínálatúnak ígérkező magyar panoráma szekcióban.

Nyitókép: a BuSho plakátja (részlet)

A rovat további cikkei