Szerda reggel újra fesztiválvárossá változik Zamárdi, ahol a MOL Nagyon Balaton programsorozat keretében, négy napon át egyszerre két fesztivál várja közönségét. A STRAND ? Nagyon Zene Fesztiválra és a B.my.Lake-re összesen százezernél is több vendéget várnak, a több száz hazai és világsztár között pedig színpadra lép mások mellett a Simple Plan, Fritz Kalkbrenner, a GusGus, Sven Väth, az All Time Low, Steve Aoki, a House of Pain, Ákos és a Punnany Massif is. Eközben a siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon szerda délutántól a Kaláka, a Muzsikás és Lajkó Félix koncertezik.

 

B.my.Lake

Az elektronikus zene Mekkájaként is emlegetett B.my.Lake 2013-as indulásakor azonnal Magyarország egyik legnépszerűbb fesztiválja lett, és rögtön a hazai e-zene rajongók elsőszámú nyári célpontjává vált, emellett már az első évben elnyerte az ?Európa Legjobb Új Fesztiválja? díjat a holland European Festival Awards-on.

Idén a B.y.Lake a káprázatos balatoni panorámával rendelkező Zamárdiban, a STRAND ? Nagyon Zene Fesztivál szomszédjaként várja az érdeklődőket, minden eddiginél erősebb programmal és a MOL színpadával.

Érkezik Sven Väth, Richie Hawtin, Fritz Kalkbrenner, GusGus (Live), Tale of Us, Art Department, Joseph Capriati, The Advent, Spor, Matrix & Futurebound, Nicole Moudaber, Steve Lawler, Dusty Kid, Ben Sims, DC Breaks, Friction, Matador ? és még sokan mások.

 

strand

A Petőfi Rádió és a MOL bemutatja:

STRAND ? Nagyon Zene Fesztivál

Harmadik alkalommal ad otthont Zamárdi szabadstrandja a Petőfi Rádió és a VOLT Produkció közös fesztiváljának. A STRAND-on idén is jelen lesz a teljes hazai élvonal, Ákostól a Punnany Massifig, a Wellhellótól a Halott Pénzig. A nívós világsztár-kínálatban olyan nevek kaptak helyet, mint az All Time Low, a Simple Plan, Steve Aoki, a New Found Glory, a Pendulum vagy éppen a House of Pain és a Glass Animals.

A fő vonzerőt jelentő zenei programok mellett itt épül fel a Balaton legmagasabb vízparti kilátója, a MOL Torony, amelyről egy 200 méteres drótkötélpályán csúszhatnak végig a közönség feje fölött a vállalkozó kedvűek. A számos napközben zajló sportprogram mellett a Diákhitel Kávézóban egész nap beszélgetések és kvíz programok zajlanak, az OTP Junior Nagyszínpadon hajnalig tartanak a koncertek, a MOL Nagyon Balaton Arénában pedig DJ-k mellett Kis Grófo nyitja a fesztivált szerda délután. A Strand Art helyszínen a közönség bevonásával neves kortárs képzőművészek Nekem a Balaton címmel alkothatnak.

A STRAND Fesztivál két nagyszínpadának koncertjeit bárki otthonról is követheti, ezek nagy részét ugyanis a fesztivál honlapján és a Petőfilve.hu oldalon is élőben közvetítik, a Petőfi Rádió pedig négy napon át Zamárdiból közvetíti adását.

 

Lajkó Félix, Muzsikás és Kaláka Siófokon

A hazai zenei élet három legendája váltja egymást a siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon augusztus 19-e délutántól: 17 órától a Kaláka, majd a Muzsikás, végül Lajkó Félix koncertezik.

 

Jegyek mindhárom eseményen a helyszínen, az ismert jegyirodákban és a www.nagyonbalaton.hu oldalon válthatók.