Az Énekmondó emlékezete című családi programmal tisztelegnek Cseh Tamás előtt szombaton Bakonybélben. A település egykori díszpolgárának emlékére szervezett egész napos rendezvényen az érdeklődők megismerhetik az indián hagyományokat, lesz zenei program, a legkisebbeket pedig meseelőadással várják.

Idén lett volna 80 éves Cseh Tamás, aki a település határában több mint hatvan éve zajló bakonyi indiánjáték alapítója és haláláig vezetője volt. Az ő nyomdokaiba lépve igyekeztek egy olyan programot összeállítani, amelyben a természettisztelet, a néprajzi hűség, a bátorság, a kitartás, a hitvilág, a mesélés és a zene fontos szerepet kap, mindez a bakonybéli Szent-kútnál, amely Cseh Tamás számára kedves hely volt és kilencedik éve a megemlékezések helyszíne.

Délelőtt a Salföldi Kopjások és a Pápai Lovasíjászok bemutatóját láthatják az érdeklődők, lesz  kirakodóvásár, valamint számos kézműves foglalkozás. A könyvtárkuckóban Cseh Tamás Csillagokkal táncoló kojot című könyvéből indián meséket olvasnak fel a pápai S.K. Társulat tagjai, a MárkusZínház társulata pedig Az Égigérő fa című népmese bábfeldolgozásával vendégszerepel.

Délután a Musica Historica Régizene Együttes ad koncertet, fellép Benedekffy Katalin operaénekes, valamint a bakonybéli Szent Mauríciusz Kórus és az Ethnokor együttes közös műsorát is hallhatja a közönség.

Kora este a Resti Kornél Együttes zenél, majd a Bordó Sárkány zenekar 21. századi krónikás koncertje hallható. Az esti tábortűz mellett Cseh Tamás és Bereményi Géza Jóslat című műsorának 1985-ös koncertfelvételéből láthatnak részleteket az érdeklődők, majd Mülhauser Martina énekes a közönség közreműködésével szólaltatja meg Cseh Tamás dalait.

A képen a Musica Historica Régizene Együttes.