A 2015 óta rendszeresen megrendezett emlékest közreműködői olyan zenészek, akik közel álltak Cseh Tamáshoz, és akikkel gyakran együtt szerepelt. A szándék az, hogy bemutassák azt a műfaji sokféleséget, amely Cseh Tamást jellemezte: a kínálatban a históriás énekektől a katonadalokig számos műfaj szerepel.

Hallhatják az érdeklődők a Musica Historica Együttest, amely 1988-ban alakult Csörsz Rumen István vezetésével. Az együttes 15–19. századi, magyar és közép-európai, világi és egyházi zenét ad elő. Fellép Lantos Szabó István lantművész, a régi magyar énekköltészet kutatója, a Vagantes trió alapítója és művészeti vezetője. Közönség elé áll Róka Szabolcs énekmondó, kobozművész és Écsi Gyöngyi népdalénekes, bábművész.

Gryllus Dániel zeneszerzőt, előadóművészt, a Kaláka együttes alapítóját is hallhatja a közönség, és fellép Mülhauser Martina dalszerző, ének- és gitárművész is.

Cseh Tamás és Kátai Zoltán kapcsolatát idézi fel a Hanák Gábor történész által archívumok anyagából összeállított film, valamint fellép a Bakonybéli Népdalkör.

Kiemelt kép: Kleb Attila