Egyszerre színházi előadás és talk show a Mindennapi bátorságunk című előadás Gerlits Réka és Mészáros Piroska főszereplésével.

Itthon még sosem látott műfajú előadással debütál Gerlits Réka és Mészáros Piroska május 13-án este a 6Színben: a két színésznő egyéves kulturális online magazinja, a Bátorságok Könyve alapján készített színházi előadást.

A Mindennapi bátorságaink előadásban a történetmesélés műfaján keresztül a magazin kitalálói különleges helyzetbe kerülnek a színpadon.

Színésznőként megismerkedésük, barátságuk és közös munkájuk történetét adják elő, miközben a magánéletükbe is bepillantást nyerhetnek a nézők. Az előadások különlegessége, hogy egy-egy számukra kedves hírességet, kollégát vagy közéleti szereplőt is meghívnak, akivel élőben készítenek mélyinterjút.

„Amikor megszületett az ötlet, rögtön éreztük, hogy nagyon nagy vállalás ez a részünkről, hiszen olyan intim témákat is érintünk az előadáson, mint az anyaság, a nőiség, a párkeresés vagy a plasztikai beavatkozások.

Fontos volt számunkra az őszinteség, mivel minden embernek van egy sztorija, mindenkinek fontos, hogy bátor legyen, hiszen ki kell tudnunk magunkért állni.

A vendégek is különleges helyzetbe kerülnek, hiszen igyekszünk a közönség előtt megnyitni őket, megmutatni, mikor és miért kellett bátornak lenniük” – fogalmaz a két színésznő.

„A lányokkal interjúkat vettünk fel, és ez alapján született meg az előadás váza. Minimális dramaturgiai változtatások vannak csak az előadásban, vagyis amit a nézők látni és hallani fognak, az tényleg Piroska és Réka története.

Rendezőként izgalmas kihívás, hiszen ilyet még nem csináltak itthon, nem beszélve arról, hogy nem lesz két egyforma előadás,

hiszen mindig más lesz a lányok meghívott vendége, akinek a története lehet vicces, de akár elképesztően drámai is” – mondta Simányi Zsuzsanna rendező.

Az első előadáson Csonka András lesz Mészáros Piroska és Gerlits Réka vendége, aki leplezetlen őszinteséggel osztja meg élete azon momentumait, amikor minden bátorságára szüksége volt.

Nyitókép: a Mindennapi bátorságaink alkotói