A díjat minden évben egy 40. életévét be nem töltött tehetséges vidéki színésznő kaphatja meg, aki alakításaiban tovább hordozza Domján Edit szellemiségét.
Domján Edit bájával, tehetségével nemcsak a színpadot, de a filmvásznat és tévéképernyőt is meghódította, így lett az ország kedvence. Többször hangoztatta, hogy nem akar megöregedni, 1972. december 26-án, egy nappal 40. születésnapja után önkezével vetett véget életének.

Kollégái, pályatársai nem akarták, hogy személye feledésbe merüljön, ezért 1992-ben létrehozták a Domján Edit Alapítványt, hogy minden évben kiválasszanak egy 40. életévét be nem töltött tehetséges vidéki színésznőt, aki a díjra érdemes.

Czakó Julianna a Kaposvári Egyetem Művészeti Főiskolai Karán 2013-ban szerzett diplomát Rusznyák Gábor osztályában. A diploma megszerzése után a Miskolci Nemzeti Színházhoz szerződött.

Az elmúlt években minden műfajban bizonyította tehetségét, 2017-ben Junior Prima díjat kapott. Czakó Juliannának csütörtök este, a Luxemburg grófja előadás után nyújtották a Domján Edit-díjat.

Nyitókép forrása: Miskolci Nemzeti Színház