Nem lehet elég korán kezdeni a gyermekek zenepedagógiai fejlesztését. Szalóki Ági népdalénekes országszerte megrendezett babakoncertjein a mozgásé, az éneké és a mondókáé a főszerep.

A napi információs dömpingben egyre nehezebben igazodnak el a szülők a különféle kisgyermeknevelési módszerek között. A Petőfi Kulturális Program keretében létrejövő babakoncertek az anya-gyermek kötődés több száz éves hagyományaira építve kínálnak tanulási lehetőséget és közösségi élményt a legkisebbeknek. Az országszerte megvalósuló foglalkozások mozgásos feladatokra, énekekre és mondókákra épülnek.

„Ezek a játékok nagyban segítik a gyerekek beszédindulását, a testséma kialakulását, az anya-gyerek kapcsolat és a bizalom fejlődését, a fókuszálás képességét, a kognitív és zenei képességek fejlődését” – mondja Szalóki Ági népdalénekes, aki nemcsak előadóként, hanem édesanyaként is jelen van a programokon, így testközelből ismeri a korcsoport igényeit.

Vajon mit tart a legnagyobb ajándéknak mások és maga számára Szalóki Ági egy-egy koncert végén? Kiderül a Petőfi Kulturális Program e heti epizódjából.

A programok a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósulnak meg.