Áprilisban jazzel folytatódik a Danubia Zenekar Semmi komoly sorozata, amely annyira népszerűvé vált, hogy ősztől új, az eddiginél nagyobb helyszínre költözik.

Semmi komoly. Fotó: Danubia Zenekar
A sorozat Bach X Folk estje

A Semmi komoly sorozatban elmosódnak a műfaji határok, összeolvadnak a hagyományos és modern elemek, hogy valami egyedi és megismételhetetlen születhessen. A februári és márciusi dupla telt házas estek során a Danubia Zenekar először Pál István Szalonna és bandája segítségével mutatta be, hogy Bach D-dúr szvitje mennyire meghökkentően harmonizál a hangszeres magyar népzenével, majd Deva (Takács Dorina) közreműködésével az is bebizonyosodott, hogy a tradicionális népdal, Bartók darabjai és az elektronikus zene mind rímel egymásra. Április 6-án a BMC-ben Mozart utolsó zongoraversenyét gondolja újra a jazz irányából a Tálas Áron Trió, megmutatva azt, milyen, amikor a klasszikus zene és a jazz kreatív energiája összefonódik.

„Titokban reménykedtünk abban, hogy sikerrel debütál új sorozatunk, de az érdeklődés messze meghaladta az előzetes várakozásainkat. Nagy öröm számunkra, hogy ősszel folytatjuk a sorozatot, és ezúttal a BMC mellett egy nagyobb helyszínen, a MOMkultban is meghallgathatja a közönség a zenei műfajok összefonódását bemutató koncertjeinket” – mondta el a Semmi komoly debütálásáról Hámori Máté, a Danubia Zenekar művészeti vezetője, a sorozat ötletgazdája.