Később sikeresen indultak kezdő zenekarként Cseh Tamás Programon. ?Ennek köszönhetően megjelent az első lemezünk, Hadd legyek arról híres címmel. Április 25-én volt a lemezbemutató koncertünk az A38 hajón. Július elején pedig valószínűleg a klipünk is elkészül.”

locikoncert1

A lemezbemutató koncertre örömmel emlékezett vissza. ?A VAN filmzenekar is fellépett akkor, a kettő között pedig ugye én vagyok a közös pont. A VAN Valami furcsa és megmagyarázhatatlanban is felbukkanok mint a portugál fiú, mivel portugálszakos is voltam. Reisz Gabi rendezőnek ugyanis az volt az elképzelése, hogy csak az zenélhet, aki kapcsolódik is a filmhez, ezért rakott bele. Már egy héttel a koncert az összes jegy elkelt elővételben. Persze jól esett a közönség lelkesedése, de először nem is voltam biztos benne, hogy ez engem megillet. Az első két számnál nem is voltam teljesen képben, a harmadiknál aztán elérzékenyültem. Kipróbáltam valamit: felemeltem a bal kezem és elkezdtem lengetni és erre mindenki ugyanígy tett. Akkor jöttem rá, hogy lassan akár el is kezdhetném élvezni a koncertet, ami az életem egyik csúcspillanatává vált. Az utolsó 10 szám már ebben a hangulatban ment le. Egyszerre volt sokkoló és pozitív élmény.?

locikoncert

A VAN filmzenekarnak ugyanakkor nehezebb a dolga, mint a Lóci játsziknak, akikkel nyáron a Campus Fesztiválon, valamint augusztus 20-án az A38 hajó Tetőteraszán találkozhatunk. ?Gabi most külföldön tanul. Ferenczik Áron énekes, aki a főszerepet játszotta, pedig kilépett ebből a projektből. Így őt vetítjük vászonra, miközben mi élőben játszunk. Így három koncertünk volt eddig, a negyedik még bizonytalan, hogy hol és mikor lesz.?

Lóci közben új dalokkal is készül: “Tervezek egy olyan számot írni, ami arról szól, hogy az embernek igyekeznie kell megtalálnia azt az egy dolgot, amiben kiemelkedőt tud alakítani. Az lesz a címe, hogy De nem táncolsz jobban, mint én. Szoktam táncpárbajra kihívni embereket, és ennek akarok végre egy soundtracket adni.”

Fotó: Csákvári Zsigmond