fbpx

Deák Kristóf első mozifilmjének forgatása ősszel indul

Személyes történettel készül mozifilm-rendezői bemutatkozására Deák Kristóf, aki első magyar alkotóként nyert élőszereplős rövidfilmes Oscar-díjat a Mindenkiért. A unoka munkacímmel készülő film 40 napos forgatása ősszel kezdődik.

Az unoka története nagyon személyes nekem. Az érdekel, mire képes egy középosztálybeli, nagyvárosi „jófiú” akkor, amikor kénytelen kitörni a komfortzónájából, hogy rosszfiúk üldözésébe fogjon, hogy igazságot szolgáltasson a szeretteinek.” – nyilatkozta a forgatókönyvet is jegyző Deák Kristóf készülő filmjéről, melynek gyártását 721,9 millió forinttal támogatja a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága.

A napjainkban játszódó mozifilm egy különös bosszú története lesz. Főhőse, a szelíd, jólnevelt irodista elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot, miután szeretett nagyapja egy különösen lelketlen csalás áldozata lett.

Hamarosan kezdődik a szereplőválogatás, majd a forgatás nyár végén indulhat, a kész film pedig a tervek szerint 2021 őszén kerülhet a mozikba és a nemzetközi fesztiválokra.

Az unoka operatőre Maly Róbert lesz, akivel Deák Kristóf együtt dolgozott az Oscar-díjjal jutalmazott Mindenkin. Maly Róbert számos elismert rövid- és dokumentumfilmet, továbbá a Szerdai gyerek című mozifilmet is operatőrként jegyzi.

Zákonyi S. Tamás (Flashback Media) Az unoka producere. „Amikor két évvel ezelőtt közösen forgatható témákat kerestünk Kristóffal, elmesélte a személyes érintettségű történetét, és azonnal lecsaptam rá. Tudtam, hogy ez kell nekem. Kristóffal nagyon régre nyúlik vissza a munkakapcsolatunk és örömmel tölt el, hogy én lehetek első mozifilmjének a producere.” – mesélte a készülő filmről Zákonyi, aki legutóbb 2018 kiemelkedő közönségsikerét, a BÚÉKot készítette, előtte a nagyszabású Szabadság, szerelmet, a München című Spielberg-filmet és az Egerszegi-dokumentumfilmet.

Nyitókép: Deák Kriatóf, fotó: Mudra László

A rovat további cikkei