Átadták a társulat belső díjait, valamint a polgármesteri elismerő okleveleket.

A színház igazgatója, Szikora János az energiaválság miatti két hónapos bezárásra utalva így foglalta össze a 2022/2023-as évadot: „272 élőadást tartottunk és 73.984 néző nézte végig. Ha kihagyom a bezárt időszakokat, ez nem is olyan rossz.”

A Vörösmarty Színház vezetősége az évad végén ismét díjakat osztott ki. Az évad legjobb nem művészállományú dolgozója díjat a munkatársak szavazatai alapján Duskáné Kozári Krisztina öltöztető kapta. Az évad legjobb színművésze a vezetőség döntése értelmében Krisztik Csaba lett, akit a Julius Caesarban Cassiusként, A jeruzsálemi királyban II. Andrásként, a Mágnás Miskában pedig a címszerepben láthatta a közönség. A színészek szavazatai alapján a Vörösmarty-gyűrűt Varga Gabriella és Krisztik Csaba kapta. A színésznő a Nem félünk a farkastól, a Bölcs Náthán és az ÁJLÁVJÚ! című előadásokban nyújtott kiemelkedő alakítást.

Polgármesteri elismerő emlékérmet kapott a társulatból távozó Tóth Ildikó, Varga Lili és Nagy Péter színművész. Távozik továbbá a társulatból Perczel Enikő dramaturg, Tímár-Lendvai Hanna fodrász és Galambos Gábor hangosító.

A következő évadban a székesfehérvári Vörösmarty Színházban a szórakoztató darabok a nagyszínpadon, klasszikusok a stúdióban láthatók. Folytatódik az együttműködés a város zenekarával és balettegyüttesével, és érkeznek vendégprodukciók is. A részletes évadterv ebben a cikkünkben olvasható.

A nyitóképen Tóth Ildikó, Nagy Péter, Varga Lili. Fotó: Fejér-Erdélyi Teréz