25. alkalommal rendezik meg február 29-én a Vigyázó Sándor Művelődési Központban a Dobosok Farsangját, amelyen koncert, hangszerkiállítás és mesterkurzusok is várják az érdeklődőket.

Az elmúlt években több mint 700 magyar és külföldi előadó fordult meg a farsang színpadán. Martonosi György, a rendezvény főszervezője elmondta: az elmúlt huszonöt évben a szervezés során fő szempontjuk az volt, hogy az esti koncerten egyszerre mutatkozhasson be három generáció. Idén inkább a mesterkuzusokra helyeződik a hangsúly neves tanárok és előadóművészek közreműködésével.

Sok más mellett Szanyi János a dobolás rendszereiről, Tatai Tamás pedig a Led Zeppelin egykori dobosának, John Bonhamnak a trükkjeiről tart előadását. Fazekas András a rockdobolás alapjaiba ad betekintést az érdeklődőknek, míg Szendi Gábor dobkurzust tart. Martonosi György kiemelte, hogy a mesterkurzusokkal inkább a fiatalokat célozzák meg.

Az esti háromrészes koncerten fellép többek között Borlai Gergő, Geröly Matyi, Solti János a Magyar Atommal, míg Czimerman Csaba Hutchky & Stars-al áll színpadra. A fiatalok közül Fazekas Tamás History of drumming elnevezésű produkciója a múlt század elejétől a mai sztárokig, a legérdekesebb előadókat idézi meg a színpadon, de a fellépők között van Mészáros Magor, valamint Lehárt Erik, a Dobmánia tábor győztese is.