Elárverezték a 2023 januárjában elhunyt legendás olasz filmcsillag több értékes vagyontárgyát, köztük Fidel Castro néhai kubai vezetőtől kapott óráját, a napokban pedig több mint hétszáz más tárgyat bocsátanak aukcióra.

Portrait de l'actrice italienne Gina Lollobrigida a Milan le 15/02/1955 Photographie ©Farabola/Leemage (Photo by af / AF / Leemage via AFP)
Gina Lollobrigida 1955-ben. Fotó: Leemage via AFP

A kubai elnöktől kapott karóra 18 850 euróért (7,2 millió forint), egy korall- és teknőspáncél-berakásokkal gazdagon díszített szicíliai szekrény 118 250 euróért (45,5 millió forint), míg egy smaragdokkal és gyémántokkal díszített aranygyűrű 9475 euróért (3,6 millió forint) kelt el – közölte szerdán a genovai Wannenes aukciósház.

A hagyatékhoz tartozó több mint 700 vagyontárgyat – bútorokat, műalkotásokat, személyes emléktárgyakat – kínálnak a kétnapos genovai aukción. A Castrótól kapott Seiko márkájú kvarcóra kedden került kalapács alá.

Egyelőre nem világos, mi lesz a bevétel sorsa. Sajtójelentések szerint az olasz színésznőnek voltak adósságai, amelyek fedezését követően a fennmaradt összeget két egymással rossz viszonyban lévő örökös, vagyis a díva fia, Milko Skofic, valamint Lollobrigida asszisztense és bizalmasa, Andrea Piazzolla között osztják fel.