A kezdeményezés célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse a klasszikus zene szépségeit és értékeit, kedvet ébresztve a gyermekekben a zenetanuláshoz.

A június 18-i esemény közös zenéléssel kezdődik a pesti Egyszülős Központban, majd 13 órától Várnagy Andrea és lánya, Farkas Lili zeneakadémiai hallgató ZeneVarázslat négykezes zongorakoncertjét követően a zenét tanuló gyermekek is megszólaltathatják hangszereiket. E napon veszi kezdetét az egész évben zajló, Lélekkapu című zenei mentorprogram.

A színes zenei programokhoz és a szakmai mentoráláshoz várják a szervezők a zenét tanuló és a zenetanulás előtt álló gyermekeket. Ennek keretében minden hónap harmadik szombatján zenei mentorprogram indul Várnagy Andreával az Egyszülős Központban.

Augusztusban ötnapos művészeti tábor várja a gyermekeket szüleikkel, ahol játékosan, tematikusan dolgozzák fel a zenetörténet korszakait, sok közös muzsikálással, kórusénekléssel és a társművészetek bevonásával (szépirodalom, képzőművészet, színházművészet).

Az év további részében karácsonyra készülve a zenét tanuló gyermekek közreműködésével színpadra állítják a Lélekhíd klasszikus zenei mesejátékot.