A férfi valószínűleg így akart ismertséget szerezni és áttörést elérni a karrierjében.

shutterstock_2363758749_16.jpg
A müncheni Pinakothek. Fotó: Shutterstock

Rongálás miatt indult eljárás egy müncheni múzeum alkalmazottja ellen, aki a kiállítótérben titokban kifüggesztette saját alkotását – számolt be róla a helyi rendőrség szóvivője.

Az 51 éves férfi ellen, aki a müncheni Modern Művészeti Múzeum technikai személyzetéhez tartozott, tulajdon megrongálása miatt indult eljárás, ugyanis a 60 × 120 centiméter nagyságú kép felfüggesztéséhez lyukakat fúrt a falba. A rendőrség hétfői közlése szerint a magát művésznek valló férfit az motiválhatta, hogy így akart áttörést elérni művészeti pályafutásában. A kiállítótermekbe ráadásul nyitvatartási időn kívül is bejutott, és így észrevétlenül rakhatta ki a képét.

A múzeum szóvivője a még február végén történt incidensről hétfőn beszámoló Süddeutsche Zeitung című lapnak elmondta, hogy az alkotás nem lóghatott túl sokáig a falon, mert mint fogalmazott: „a múzeumőrök azonnal észreveszik az ilyesmit.” 

A titokban kiakasztott festményről a rendőri és a múzeumi közleményből sem derült ki több részlet. Az újság azonban hozzáfűzte, hogy a férfit nem vádolják bűncselekménnyel, a képét visszakapta, de az állásából elbocsátották.