?1996 januárjában mutattuk be A dzsungel könyvét, melyben harmadéves Színművészeti Főiskolásként szerepeltem több szerepben: mint farkas, majmóca, ember, mi több, a botforgatás-szólót is én csináltam a második felvonás elején, sőt a rendező, Hegedűs D. Géza jóvoltából másodszereposztásban mindezek mellett Csilt is játszhattam?- emlékezett vissza Lázár Balázs, aki ma már ?csak? Csil, a keselyű szerepében látható a Pesti Színház színpadán.

balazsbank1

Csil a keselyűk, a Kegyelet egylet vezetője, az egyik leghumorosabb szereplő a musicalben. Nem véletlen, hogy megformálóját – remek dala mellett – főleg fanyar karaktere és humora fogta meg.

Az utóbbi időben az előadás további újdonságokat és kihívásokat rejt, hiszen előfordul, hogy Balázs fia, Bánk is színpadra lép, méghozzá Kis Maugli szerepében.

?Az egyik Kis Maugli kinőtte a szerepet, és szükség volt egy új, szőke, kék szemű kisfiúra, hiszen Nagy Maugli is szőke és kék szemű. A korban épp megfelelő Bánk is szóba került egy előadás alatt, kapóra jött úgymond ?házon belül?, így meghallgatást sem kellett kiírni. Örültem, hogy sikerültek a beugró próbák, mert Bánk egy picit visszahúzódó alkat, de éppen a szerepléstől kezd kinyílni, jót tesz az önbizalmának.?

balazsbank2

Balázs azt is elmesélte, hogy Bánknak jövőre egy kicsivel nehezebb dolga lesz, hiszen az iskolát is össze kell majd egyeztetnie a szerepléssel, de persze az is lehet, hogy egy év múlva ő is kinövi a szerepet. ?Addig viszont remélem, hogy sok klassz apa-fiú élményünk lesz együtt az előadásokon!?- tette hozzá.

Balázs és Bánk legközelebb május 20-án állnak együtt színpadra a Pesti Színházban.

Fotó: Csákvári Zsigmond