fbpx

Éjféli zseblámpás múzeumi séta lesz a Ludwig Múzeumban a Múzeumok éjszakáján

Gyurma workshop, közös plüsstotemépítés, szubjektív tárlatvezetések és éjféli zseblámpás múzeumi séta is várja a látogatókat a Ludwig Múzeumban június 24-én, a Múzeumok éjszakáján.

Az újonnan nyílt időszaki tárlat, A cukiság faktor című nemzetközi válogatás egy, a nemzetközi művészeti életben is aktuális témát, a cukiság fogalmának átalakulását, és az így kialakult újfajta esztétikai fogalmat próbálja értelmezni. A kiállítást Csepelyi Adrienn, majd Szapora Márk esztéta szubjektív tárlatvezetésén, egy gyurma workshopon és korai Walt Disney-rajzfilmeken keresztül fedezheti fel a közönség, Tóth Balázs Máté képzőművész közreműködésével pedig egy plüssállatokból álló, nagyméretű installáció megvalósításában is részt lehet majd venni.

Boris Lurie és Wolf Vostell Művészet a Soá után című kiállítása az egyéni és társadalmi traumák, valamint az emlékezet témáját egy művészbarátságon keresztül vizsgálja. A téma mélyebb megértését Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus vezetése segíti majd. A kiállítótérben közös alkotásra is invitálnak a szervezők: egy közösségi kollázs elkészítésében lehet részt venni.

A Ludwig Múzeum gyűjteményében szereplő műveket bemutató Időgép című válogatásban Ott Anna és Grecsó Krisztián beszélgetését lehet meghallgatni a családi történetek fontosságáról. Valamint levetítik a George Orwell 1984 című regényéből készült filmet, éjféltől pedig zseblámpás múzeumi sétát szerveznek.

Mindezeken túl ki lehet majd próbálni a METU hallgatói által tervezett különleges játékokat, társasjátékokat, amelyeket a kiállítás műtárgyai inspiráltak, de a szokásokhoz híven élő DJ-szettel is készülnek a múzeum teraszán.

Nyitókép: Részlet a Művészet a Soá után című kiállításból a Ludwig Múzeumban. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A rovat további cikkei