fbpx

Életműdíjat kap Jamie Lee Curtis a velencei filmfesztiválon

Életművéért Arany Oroszlán-díjat kap Jamie Lee Curtis hollywoodi színésznő a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol versenyen kívül bemutatják a főszereplésével készült Gyilkos Halloween című filmet is.

Curtis első filmes szerepe volt Laurie Strode babysitter megformálása John Carpenter 1978-as, Halloween című horrorjában, majd többször is szerepelt a nagy sikerű film folytatásaiban.

„A Halloween és Laurie Strode beindította és biztosította a karrieremet. Az, hogy a film franchise-zá vált, és ennyire szereti a közönség világszerte, hatalmas ajándék” – olvasható Curtis közleményében. „Az olasz mozik mindig is tisztelték és éltették a műfajt, amely a karrieremet jelentette, ezért boldogan fogadom el a díjat Laurie és a világ minden bátor, hős nője nevében, akik szembeszállnak a látszólag legyőzhetetlen akadályokkal, és nem hátrálnak meg” – fogalmazott a színésznő.

A 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált szeptember 1. és 11. között rendezik meg. Curtis szeptember 8-án kapja meg a díjat, az ünnepélyes átadó után mutatják be a David Gordon Green által rendezett Gyilkos Halloweent.

Nyitókép: Jamie Lee Curtis amerikai színésznő a Tőrbe ejtve (Knives Out) című bűnügyi film bemutatóján Los Angelesben 2019. november 14-én. Fotó: MTI/EPA/Ringu Chiu

A rovat további cikkei