Galéria- és műterem-látogatással, alkotóműhelyekkel és irodalmi sétákkal is várja az érdeklődőket az Eleven Ősz-programsorozat szeptember 25-én és 26-án Budapesten, a Bartók Béla úton.

Napközben kulturális séták, este pedig koncertek várják a látogatókat a szabadtéren és a belső terekben is. A Faur Zsófi Galériában Pixeltest 1. címmel Benyovszky Szűcs-Domonkos bemutatkozó kiállítása, a Három Hét Galériában pedig Zahra Fuladvand iráni művész tárlata lesz látható. A Bartók Béla út műhelyeiben táskát és képeslapot is lehet majd készíteni.

A Gang Színház Az új lakó címmel tart rendhagyó előadást. Játékokkal és kvízzel vár mindenkit az Óvóhely Kultúrbunker, a Kiss Áron Magyar Játék Társaság és a Hadik Irodalmi Kávéház. A Kredenc Műterem eco-ékszerek készítésére, a Pagony workshopokra invitálja a vendégeket.

Folytatódik az 1 Művész 1 Porta elnevezésű kezdeményezés is, a fesztivál idejére az utca szolgáltatói egy-egy művész bemutatkozására adnak lehetőséget. A tízéves Irodalmi Szalon és Újbuda közös irodalmi sétát indít az Eleven Ősz Fesztiválon, a kerület nevezetes helyszíneit, történeteit, és a hozzájuk kapcsolódó irodalmi műveket mutatja be. Egy-egy állomáson neves vendégekkel találkozhatnak, előadást nézhetnek, és rejtvényes kvízeket oldhatnak meg.

A fesztivál látogatói kuponfüzetet vásárolva ismerhetik meg az utca gasztronómiai kínálatát. A KEG Sörházban söralapanyagot lehet készíteni, a Bor és Kézművesben pedig borkóstolóval egybekötött játékot rendeznek. 

Nyitókép forrása: ujbuda.hu