Sipos Tekla, a Kabóca Bábszínház művészeti titkára június 1-jén sajtótájékoztató keretében ismertette a programokat.  Elmondta, hogy a 23. Kabóciádé Családi Fesztiválon 12 produkciót mutatnak be, köztük saját és vendégelőadásokat. A fesztivált megelőző napon gólyalábas felvonulással toboroznak majd nézőket, másnap pedig a Bab Társulat mutatja be Matyi a Ludas című előadását a rendezvény helyszínén, a Kolostorok és kertek rendezvénytéren.

pr29735


Écsi Gyöngyi Teremtésmese című bábjátékát és Pályi János vásári produkcióját Vitéz László címmel június 11-én láthatja a közönség. Ugyanezen a napon a pécsi Bóbita Bábszínház a Szélkötő Kalamona című előadásával szerepel, Szirtes Edina Mókus pedig marionettbábokkal színesíti koncertjét.

A fesztivál első napján táncház is várja a családokat, valamint megrendezik a hagyományos éjszakai kalandtúrát Űrséta a Föld nevű bolygón címmel, amelynek végállomásán Danny Bain várja a gyerekeket a Szaszuma és a szél című interaktív mesejátékkal.

pr29882


A fesztivál második napján az Álomszövők című babaszínházi előadást és Az égig érő paszuly című darabot mutatja be a Kabóca Bábszínház. Danny Bain pedig A fán lakó gyermekek című interaktív meséjét adja elő. A mesebeli királyi párral, Habakuk királlyal és Boróka királynéval is piknikezhetnek a gyerekek június 12-én ? tette hozzá Sipos Tekla.

A zárónapon lép fel a világzenét játszó Makám együttes Bogárbál című koncertjével, Fabók Mancsi Bábszínháza pedig a Székely menyecske meg az ördög című produkcióval lép színpadra. A rézerdő lakói című zenés pantomim előadást Méhes Csaba és a Brass in the Five adja elő a bábfesztivál zárásaként.

pr29951


A programot kézműves foglalkozás, interaktív szabadtéri játékok színesítik, valamint idén először lehet majd megnézni a Balaton-Bakony Kocka Klub tagjainak LEGO-gyűjteményét.

Forrás: MTI

Fotó: Álomszövők, kabocababszinhaz.hu