fbpx

Elhunyt Carla Wallenda, a híres Repülő Wallendák artistacsoport tagja

Fia, Rick Wallenda a hétvégén jelentette be a közösségi médián, hogy édesanyja természetes okok következtében, a floridai Sarasotában halt meg. Carla Wallenda annak a Karl Wallendának a lánya volt, aki még 1928-as Amerikába költözése előtt Németországban alapította meg az artistacsoportot.

Carla Wallenda 1936-ban született, de már 1939-ben írtak róla egy újságban, mert megtanult a kötélen járni. Hathetes korától vitték magukkal a szülei a kötélre. Egyik mutatványukban apja a kötélen biciklizett, anyja a vállán ült és karjában tartotta őt. Tíz évvel később elhagyta a családi együttest, és saját artistacsoportot alapított. A következő évadban egy veszélyes mutatvány előadása közben a Wallenda-csoport két tagja halálos balesetet szenvedett, bátyja pedig a sérülései miatt megbénult.1965-ben ismét csatlakozott a családi csapathoz, hogy elhunyt nagynénje helyére álljon.

Még hetvenévesen is dolgozott, egyebek mellett fellépett Miley Cyrus videoklipjében. 2017-ben, 81 évesen vonult vissza, miután egy tévéműsorban fejen állt egy több mint húszméteres pózna tetején. Fia mellett két lánya és 16 unokája gyászolja. Egyik fia, Mario 1993-ban hunyt el.

Kiemelt kép: Carla Wallenda, Karl Wallenda, Raymond Chitty, Richard Guzman, 1965/Wikipedia

A rovat további cikkei