A magyar képregénykultúra nemzetközileg is elismert alakja harminckilenc éves volt, január 2-án hunyt el.

A Prae.hu információi szerint „méltósággal viselt, gyors lefolyású betegség következményeképp” hunyt el a Békéscsabán született művész. Futaki egészen fiatalon, 12 évesen kezdett érdeklődni a képregénykészítés iránt, mely szenvedélyének a Magyar Képzőművészeti Egyetemen és a firenzei nemzetközi képregényiskolában is hódolt.

Első magyar nyelvű albuma 2009-ben jelent meg Spirál címmel a Magvető Kiadónál és Franciaországban az Editions Carabasnál. Ez az albuma lendületet adott számára ahhoz, hogy San Diegóba, a világ egyik legnagyobb képregényes eseményére, a Comic Conra utazzon, ahol a Disney ajánlott számára munkát.

Ismert képregényei közt volt A kivarrt, amely eredetileg Franciaországban Le tatoueur címmel jelent meg, de készített a magyar futball hőskorához kapcsolódóan is képregényt, a 10 – A Puskást, valamint az ő ötlete nyomán indult a Magyar rocktörténet projekt is. Amerikában a New York Times is közölte műveit, az ő nevéhez kötődik több Percy Jackson-képregény (The Lightning Thief, Sea of Monsters és a The Titan’s Curse), de a tengerentúlon jelent meg Severed című munkája is.

Futaki életéről és legutóbbi munkáiról itt írtunk.

https://kultura.hu/disney-puskas-rocktortenetig/