A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében elmaradnak a színházi előadások és a kulturális rendezvények Nyíregyházán.

Határozatlan időre felfüggesztik a Cantemus kórus énekkari próbáit és előadásait, fertőtlenítik a kórus használatában lévő helyiségeket, valamint ahol lehetséges, elrendelték az otthonról történő munkavégzést. A kórus határozatlan ideig vendégeket és látogatókat sem fogadhat.

Későbbi időpontra halasztják el a Váci Mihály Kulturális Központ szeptemberre és októberre meghirdetett előadásait és rendezvényeit, a Móricz Zsigmond Színház valamennyi játszóhelyén határozatlan ideig elmaradnak a színházi előadások, próbák és egyéb programok.

A kulturális és sportlétesítmények, a piacok zárt vásárlótereiben, az ügyfélszolgálatok belső tereiben kötelező a maszk használata, emellett az intézményekben mindenhol kötelező a napi többszöri fertőtlenítés és a kézfertőtlenítők használata. A városi és megyei könyvtár egyes helyiségeiben korlátozták és időhöz kötötték az egy időben ott tartózkodók létszámát, a visszavitt kölcsönzött könyveket 48 órára karanténba helyezik.

Az önkormányzat nem tartja meg az őszre tervezett városi fesztiválokat, a városüzemeltető társaság péntektől elkezdi a közterületi játszóterek és utcabútorok fertőtlenítőszeres lemosását.

Fotó forrása: Nyíregyháza.hu