fbpx

Élő és online programok a Műcsarnokban

A Műcsarnok öt kiállítással, helyszíni és online programokkal is várja a látogatókat.

A különböző művészeti ágak évente jelentkező nemzeti szalonja rendre egy-egy műfaj, 2021-ben a fotográfia egészének ünnepe a Műcsarnokban. A tárlat lényege a sokszínűség, egymás megismerése és elfogadása, találkozás a szakmai problémák megbeszélésére. Ez adja igazi értékét, miközben a széles közönség számára élményt kínál. 

A fény képei | II. Fotóművészeti Nemzeti Szalont két tematikus kiállítás is kíséri.
Korniss Péter: Széki asszonyok Budapesten vasalóval

Az egyik A Képekben gondolkodnak | Filmesek fotói című kiállítás, amelyen a fotó és film határterületét vizsgálják.

A másik A Kik vagyunk | Fotográfiák képzőművészekről, melynek fő vonulatát néhány fontos fényképész portfóliója képezi a kezdetektől, azaz Székely Aladártól a jelenig. Emellett bemutatnak knéhány kiemelkedő festményt ‒ portrét és műterembelsőt ‒, melyek arról tanúskodnak, hogyan látják a képzőművészek önmagukat, munkakörnyezetüket, így a festmények, grafikák és a fényképészek portréi vizuális párbeszédet folytathatnak. 

Herbai Máté: Kikötő Isztambulban

A Budapest FotóFesztivállal közös tárlatuk a FOTÓIKONOK – Archívumból történelem | Howard Greenberg Gallery, New York című fotókiállítás, ahol a világhírű galéria archívumából készült válogatásban a 20. századi fotográfia legjelentősebb alkotóinak kitűnő képeit láthatjuk, ismerős és ritkán látható felvételeket egyaránt. 

Szilágyi Lenke: A vágóhíd kerítése

A kísérőprogramokban szakmabeli és társművészetek területén alkotó fontos szereplők osztják meg gondolataikat a bemutatott kiállításokról. Májusban Schild Tamás fotográfus, Szilágyi Sándor PhD, független fotóművészeti író és E. Csorba Csilla művészettörténész kalauzolja az érdeklődőket a helyszínen és online. 

A gyermekek, családok részére szabadtéri művészeti foglalkozást szerveznek Zalka Imre és Laczkó Péter vándorfotográfusokkal. 

Az iskolákat extra kedvezményekkel és vetélkedővel várják. A Műcsarnok emellett visszatérő vendégeinek is új, kedvezményes jegyeket kínál.

A nyitóképen Révész Tamás Armani Silo című fotója

A rovat további cikkei