Az elmúlt két napban szinte percenként jelentették be a világ színházai, mozijai, kiállító- és koncerttermei, hogy a koronavírus okozta vészhelyzet miatt elhalasztják vagy lemondják programjaikat. Azonban a kulturális szféra képviselői nem hagyják magukat, és közülük sokan úgy döntöttek, hogy élőben közvetítik előadásaikat. Facebookon már egy nyilvános csoport is alakult Élő közvetítések a koronavírus idején néven, itt bárki tájékozódhat arról, milyen alternatív lehetőségeink vannak a szórakozásra, művelődésre a kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt.

Íme néhány lehetőség:

Március 13.
Az Óbuda Danubia Zenekar koncertjét 19.30-tól élőben lehet követni Facebook-oldalukon. Kurtág-, Haydn- és Dvořák-műveket fognak játszani.
Március 14.
A Budapesti Fesztiválzenekar Kakaókoncertje 14.30 és 16.30 órakor itt követhető.
Március 15.
11.00 órától: Vaskakas Bábszínház: A kismalac meg a farkasok.
19.00 órától itt nézhetjük meg Vecsei H. Miklós Kinek az ég alatt már senkije sincsen című előadását ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében.
21.00 órától Erkel Bánk bánját közvetíti az M5 az Operából.
Március 16.
19.00 órától az Első Magyar Karantén-színház Albert Camus A pestis című regényének monodrámát játssza, amelyet a TRIP Hajó Facebook-oldalán követhetünk.
Március 17.
19.00 órától a Miskolci Nemzeti Színház A velencei kalmárt közvetíti Facebook-csatornáján 
21.00 órától a Katona József Színház Henrik Ibsen: Nóra – karácsony Helmeréknél című előadását közvetíti az M5 csatorna felvételről.