fbpx

Előadás a nyugdíjas artistákért

Atlantic3

Eötvös Tibor, az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezete elnöke az M5 kulturális csatorna augusztus 10-ei esti híradójában hangsúlyozta: egy akrobata 20?30 éves korában van a teljesítőképességének a legmagasabb szintjén, a művészek nyugdíjazására azonban még évekkel később sincs lehetőség, az idős artistáknak átlagosan 40?60 ezer forint járandóságból kell gazdálkodniuk. A probléma megoldásán a szakszervezettel közösen dolgozik a kulturális tárca. A kormányzat kiegészítő támogatásokkal segíti az idős művészeket, valamint egy életpályamodell kidolgozásán dolgozik ? hangsúlyozta a híradónak Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára.

Atlantic1

 

Kiemelte, hogy már két-három ilyen intézkedés is folyamatban van. A Magyar Művészeti Akadémiánál van olyan program, amely időskori, havi járandósággal segíti az idős művészeket. A Kulturális Államtitkárságnak is két olyan programja van, amelynek keretében kiegészítő támogatást nyújt az idős művészeknek. Hangsúlyozta: az államtitkárság azon dolgozik, hogy találjanak egy olyan megoldást, amely mindenki számára lehetővé teszi a méltó öregkori életet.

Atlantic2

 

A jótékonysági műsorban zsonglőrmutatványok, kardilluzionisták, légtornászok, erőemelő és gyorsöltöző művészek szerepeltek, valamint olyan számokat adtak elő, mint a kínai rúd, trapéz és gumiasztal, handstand vagy a kötél.

 

Forrás: MTI

Fotó: Fővárosi Nagycirkusz Facebook-oldala

A rovat további cikkei