Első alkalommal rendezik meg május 26. és 29. között Sepsiszentgyörgyön a SepsiBook könyvvásárt – közölték kedden a szervezők.

A Sepsi Arénában tartandó rendezvényen negyven erdélyi és magyarországi kiadó vesz részt, amelyek mintegy harminc standon kínálják majd a könyveket. Szonda Szabolcs programigazgató kulturális svédasztalnak, szeretetvendégségnek nevezte a könyvvásár kínálatát. A kortárs irodalom mellett az olvasásfejlesztés, az erdélyi kultúra, a műfordítás, a népszerű irodalom, a krimi, a gasztronómia és az irodalom, a sport és az irodalom, a zene és az irodalom lesznek azok a hívószavak, amelyekkel a rendezvényre próbálják vonzani az érdeklődőket – tette hozzá.

Gombos Zoltán fesztiválkoordinátor kiemelte: író-olvasó találkozók, beszélgetések, koncertek, irodalmi kávéház szervezésével, étkezési lehetőség biztosításával, olvasósarkok berendezésével kívánják elérni, hogy a közönség minél több időt töltsön a könyvvásáron, ahol több tucat könyvbemutatót, koncertet, gyerekprogramot szerveznek. Ezek programját a www.sepsibook.ro oldalon tették közzé.

Nyitókép: Shutterstock/Tinxi