A Házhoz megy a Zenede művészei a tavalyi év után újra Erdélyben turnéznak március 13–25. között. A programok célja, hogy zenetörténeti előadásokon és élőzenei koncerteken keresztül ösztönözzék a 8–20 éves korosztály zenetanulását.

A Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrumot Bordás József zenész hozta létre, mellyel 2012 óta járja a Kárpát-medencét. A szervezet célja az, hogy közelebb hozza a legfiatalabbakhoz a modern zenei stílusokat, a hangszeres játékot és ezáltal művelje zenei készségeiket, ösztönözve őket a zenetanulásra.

A zenetörténeti előadásokon a könnyűzene korszakait mutatja be Bordás József és zenekara, egészen a kezdetektől, a blues gyökereitől. Az együttest a dobos Bordás mellett Baricz Gergő énekes-gitáros, Nagy Zoltán gitáros és Kovács Felicián billentyűs alkotják. Repertoárjukban szerepelnek többek között Louis Armstrong, Elvis Presley, a Deep Purple, a Rolling Stones, valamint az Illés és az Omega dalai is.

A tavalyi évben a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával 110 előadást hoztak létre, amelynek Erdélyben is voltak állomásai. A produkció sikerére való tekintettel idén tavasszal is útnak indulnak a zenészek március 13-tól 25-ig, mely turné keretében 12 településen 22 előadást tartanak majd gyermekek és fiatal felnőttek számára. Az előadássorozat érinti többek közt Nagyváradot, Székelyudvarhelyt, Lövétét, Sepsiszentgyörgyöt és Kézdivásárhelyt is. Az ingyenes programokon meghallgatható a formáció Rocklegendák műsora, valamint újdonságként bemutatják a Poplegendák című előadást is. Az ingyenes napközbeni programokra a gyermekeket, az estiekre pedig elsősorban a felnőtteket várják.