fbpx

Eric Clapton és Elvis Presley gitárjaira is licitálhatnak a rajongók

Frankfurt, 2013. május 30. Eric Clapton brit rockzenész a frankfurti Festhalléban adott koncertjén 2013. május 30-án. (MTI/EPA/Nicolas Armer)

A világ legnagyobb zenei sztárjai, köztük Eric Clapton, Elvis Presley és Madonna relikviáiból rendeznek árverést pénteken és szombaton New Yorkban. A Julien’s Aukciósház által szervezett árverés fénypontja Eric Clapton egy akusztikus gitárja lesz, amin egy londoni koncerten játszott 1970-ben. A Martin gitár értékét 300-500 ezer dollárra (96-128 millió forintra) becsülték.

A kétnapos árverésen, amit a New York-i Hard Rock Caféban és online rendeznek meg, Elvis Presley egy gitárjára szintén lehet licitálni, amit a több filmjét rendező Norman Taurognak ajándékozott. A hangszer 90 ezer dollárt (29 millió forintot) is érhet egy gyűjtőnek az aukciósház szerint.

A kikiáltási tételek között lesz Madonna Evita című musicalfilmben viselt ruhája, amit 12 ezer dollárra (3,8 millió forintra) becsültek. Emellett Amy Winehouse és Katy Perry gardróbjának néhány darabját is meg lehet majd venni.

A Nirvana rockegyüttes és énekese, Kurt Cobain relikviáiból is vásárolhatnak a rajongók az árverésen: eladó Cobain egy kamaszkori fotója és számos koncertjegy.

Nyitókép: Eric Clapton brit rockzenész a frankfurti Festhalléban adott koncertjén 2013. május 30-án. Fotó: MTI/EPA/Nicolas Armer

A rovat további cikkei