Hat ősbemutatóval, három vizsgaelőadással, húsz befogadott társulattal, számos gyerek- és egyszemélyes produkcióval, érzékenyítő és zenés előadásokkal kezdte meg első évadát a 6Szín.

A 2021–2022-es évadban közel 40 ezer néző előtt 53 különböző darabot játszott a színház. Összesen 200 előadás és 23 tájelőadás zajlott két helyszínen. A színház a nyáron fesztiválokon, vidéki vendégelőadásokon szórakoztatja a közönséget.  

A 6Szín idén 6 ősbemutatót (saját produkciót) vitt színre.

A Tóth József rendezte Szindbád ma révbe ér című előadással a Déryné Országjáró Programnak köszönhetően több mint 8 kistelepülésre is eljutott a darab, többek között Csorvásra és Bódvaszilasra. Bödőcs Tibor Meg se kínáltak című kocsmaáriája Thuróczy Szabolcs tolmácsolásában és Keresztes Tamás rendezésében hatalmas sikert aratott. Csakúgy, mint a Presser Gábor: Presser könyve alapján, Vajda Katalin által írt, Egyedül nem megy című zenés színpadi mű, amit Simon Kornél álmodott színre.

Szilágyi Bálint rendezte Petőfi Sándor: Az apostol című „költői elbeszélését”, Stork Natasa, Szamosi Zsófia és Szilágyi Ágota szereplésével. Csákányi Eszter önálló estje, az Amikor találkoztam Barisnyikovval egy táncstúdióban játszódik, ezért a kamaradarabot a Hölgyválasz Táncstúdióban nézheti meg a közönség.

A K2 Színház a 6Színben mutatta be Edward Bond: A király bolond című drámája alapján készült előadást Benkó Bence rendezésében. A 6Szín olyan vizsgaelőadásoknak is otthont az évad során, mint az Ernelláék Farkaséknál, a Mágnás Miska vagy az Előttem az élet.

Számos gyerek- és családi előadás, program is színesítette a színház műsorát. Csukás István, Janikovszky Éva történetei, Dolák-Saly Róbert gyerekműsora, Vitéz László legendás alakja mind megelevenedtek a színpadon.

Az évadban 5 egyszemélyes produkciót is bemutatott a színház. Barna Zsombor rendezésében a Vitéz Lászlót, Háy János sorsjátékát, A cégvezetőt. Sághy Tamás előadásában Bezerédi Zoltán Esterházy-estjét, a Lady Bracknellt Szirtes Balázzsal a főszerepben, valamint a Megmondta professzor asszonyom verbatimdrámát Kőszegi Mari előadásában. Ez utóbbi a 6Szín azon törekvését is jól tükrözi, ami a társadalmi célú, érzékenyítő előadások és beszélgetések felkarolását célozza meg. Idetartozik Szabó Kimmel Tamás zenés estje, a Széttépve, illetve a Bátorságok Könyve is.

Falusi Mariann és Bereczki Zoltán zenés estjei mellett Balázs Elemér és barátai a színház és a jazz műfaját járták körbe Udvaros Dorottya vendégszereplésével. Az Operabeavató zenés beszélgetős koncertsorozat klasszikus operákat mutatott be rendhagyó módon.

Tavalyi sikere után idén is folytatódik a Móra Kiadóval közös, gyerekeknek szóló olvasótábor, ahol a nyár vége felé még egy kis felújításra is sor kerül a színház tereiben.

Nyitókép: Bödőcs Tibor Meg se kínáltak című kocsmaáriája Thuróczy Szabolcs tolmácsolásában. Fotó: 6Szín/Szkárossy Zsuzsa