A Pesti Magyar Színház 2022/2023-as évadában 11 repertoáron lévő produkciója mellett 7 új előadás született. 432 előadást tartott, látogatottsága pedig túlszárnyalta a tavalyit.

A Nagyszínpadon bemutatták a Madagaszkárt, a Tüskevárt, a Gobbiban játszották a Dunakanyart, az Art-Járóban pedig a Kő, papír, olló című színházi nevelési előadás mellett elindult a Leporelló babaszínházi sorozat három előadással.

A Dunakanyar című előadás az Esztergomi Várszínházban, a Tizenhét hattyúk című produkció nyáron a Kultkikötőben vendégszerepel.

A Farkas–Ratkó-díjat Rancsó Dezső kapta. Az évad legjobb női főszereplője Bede-Fazekas Annamária, az évad legjobb férfi főszereplője Barsi Márton lett, ők kapták a Főnix-díjat. A Főnix-különdíjjal Nagy Petrát és Kerestény Tamást ismerték el. Az évadban a legjobb a kulisszák mögött díjat Szabó Rea öltöztetőtár-vezető kapta, a legígéretesebb ensemble tag Molnár Janka lett.

A közönségdíjakat Tóth Csanád gyerekszínész, Pásztor Ádám színművész, Horváth Sisa Anna színművész kapták, a legkedveltebb előadás a Valahol Európában lett.

A 2023/2024-es évadtól Jenes Kitti, Kisfaludy Zsófia és Fellinger Domonkos csatlakozik a társulathoz. Az ensemble új tagjai Foltányi Edina, Kovács Vivien, Nagy Noémi, Balázs Zsófia, Bartus Botond, Besenyi Nándor, Kuti Petra, Málits András, Máté Zsófia, Anderson Viktória, valamint ősztől Unger Vanda és Kovács Gábor.

Évadzáró a Pesti Magyar Színházban. Fotó: Juhász Éva