fbpx

Évzáró koncertet ad a Konyha az A38-on

Új dalokkal és vendégekkel lép fel november 25-én, pénteken az A38 Hajón a Konyha zenekar.

Mozgalmas év volt az idei a zenekar számára: eddigi legintenzívebb fesztiválszezonjuk mellett részt vettek a Road movie sorozatban a Söndörgő zenekarral, frontemberük, Szepesi Mátyás pedig az év szövegírója lett az Artisjus idei díjátadó gáláján. Ezt a nagyon sikeres évet az A38-on zárják Budapesten, ami után a Konyha négy hónapig egyáltalán nem koncertezik: az alkotásra koncentrálnak, tovább írják hatodik lemezük dalait, amelyekből már ezen az este is bemutatnak két új szerzeményt, köztük a nemrég megjelent Szabadság híd címűt. 

„Ha el tudnám magyarázni, miről szólnak pontosan a dalaink, felesleges lenne megírni őket” – mesélt az új számról Szepesi Mátyás énekes-gitáros. „Azt a sokaknak ismerős életérzést igyekeztem körbejárni, amikor a fájdalmaink elől a mindennapos bulizásba menekülünk ahelyett, hogy szembenéznénk velük. Persze ezeknek az időszakoknak, helyzeteknek is van varázsa, különben nem csinálnánk, ez a keserédes hangulat is megjelenik a dalban.”

A koncert különleges vendége Kiss Flóra, a Subtones énekesnője, aki a szóban forgó dal felvételén is közreműködött, de a koncerten több korábbi Konyha-dalban is megmutatja különleges hangkarakterét.

Nyitókép: Konyha zenekar. Fotó forrása: A38

A rovat további cikkei