A Magyar Filmadatbázis (Mafab) adatai alapján a magyarok kedvence 2024 első félévében az Agymanók 2. volt. A legjobb tíz közé csak mozifilmek jutottak be. Az első hat helyen franchise-ok és folytatások végeztek, a három dobogósból pedig kettő animáció. Magyar film nem került fel a listára.

A Mafab top tízes listája az oldalon az elmúlt fél év alatti kattintások, az értékelések és a jegyeladási eredmények súlyozása alapján állt össze. Egyetlen feltétel volt: az adott film legalább 100 millió forint bevétellel bírjon. 

1. Agymanók 2.

A Disney és a Pixar új, 99 százalékos értékelést elérő filmjében visszatérünk Riley fejébe, aki immár tinédzser. A Főhadiszállás komoly átalakításokon esik át, hogy új érzelmek kaphassanak helyet benne. Felbukkan Feszkó, és úgy tűnik, nincs egyedül.

2. Dűne 2.

A látnoki erejű Denis Villeneuve rendezése 80 százalékos értékelést kapott. Paul Atreides csatlakozott a fremenekhez, hogy részt vegyen egy spirituális úton, és hogy beteljesítse sorsát. Az út végén ő lehet a Muad'dib. Bevételek szempontjából ez a film viszi a prímet 419 ezer eladott jeggyel. Kritikánk a filmről itt olvasható.

3. Kung Fu Panda 4.

Közel egy évtized után a DreamWorks Animation izgalmas sorozatának új felvonásában a legfurább kungfumester visszatér. Most az a feladata, hogy a Béke-völgy szellemi vezetője legyen. A film 81 százalékos értékelést kapott.

4. Furiosa: A Mad Max Saga

A film felülmúlhatatlan látványorgiával és hihetetlen fantáziával mutatta meg, milyen lesz a világvége után. Az új film 45 évvel korábban játszódik: akit az előző részben Charlize Theron játszott, azt most egy új sztár, Anya Taylor-Joy alakítja. Kritikánk a filmről itt olvasható.

5. Bad Boys: Mindent vagy többet

A franchise negyedik részében visszatér Will Smith és Martin Lawrence ikonikus párosa, és megbizonyosodhatunk róla: a Rosszfiúk egyre jobbak. A film 80 százalékon áll.

6. Majmok bolygója: A birodalom

Több nemzedékkel Caesar után a harmóniában élő majmok jelentik a domináns fajt a bolygón, míg az emberek rejtőzködve élnek. Mikor egy új, zsarnoki majomvezér hozzálát birodalma kiépítéséhez, egy fiatal majom viszontagságos útra indul, amely során kénytelen lesz kétségbe vonni mindent, amit a múltról tud.

7. A kaszkadőr

Az akcióvígjáték főszerepében Ryan Gosling. A film alapjául az 1980-as évekbeli The Fall Guy című televíziós sorozat szolgált. Kritikánk a filmről itt olvasható.

8. A méhész

Egy férfi egyszemélyes, brutális bosszúhadjáratának tétje országos szintűre nő, miután kiderül róla, hogy korábban a Méhészek néven ismert befolyásos és titkos szervezet ügynöke volt. A főszerepben Jason Statham.

9. Képzeletbeli barátok

A film egy lányról szól, aki rájön, hogy látja mindenki képzeletbeli barátait, és arról, mihez kezd ezzel a szupererővel. A főszereplők Ryan Reynolds, John Krasinski, Cailey Fleming és Fiona Shaw.

10. Godzilla x Kong

Bujkál valami a föld alatt, ami felébredt, és pusztítani akar. Az emberiség képtelen megállítani. Talán Kong és Godzilla is képtelen volna. De ha ők ketten összefognának, akkor talán megmenekülhetnénk.