fbpx

Ezek a könyvek taroltak a Bookline júliusi sikerlistáján

A Bookline havonta megjelenő sikerlistáin gyakran szerepelnek romantikus alkotások, a nyári hónapokban azonban különösen nagy az érdeklődés a szívhez szóló olvasmányok iránt. Jól mutatja mindezt, hogy júliusban tizenhét szerelemmel teli, izgalmas és fordulatos művet találunk az ötven legkeresettebb cím között – még ha az első három helyen más kategóriába tartozó könyveket is találunk Delia Owens, Jean Raspail és dr. Máté Gábor tollából.

A Bookline júliusi sikerlistájának első helyét Delia Owens Ahol a folyami rákok énekelnek című kötete szerezte meg. A szerző első regénye a megjelenése óta nagy népszerűségnek örvend, ezt bizonyítja, hogy már több alkalommal szerepelt a hónap három legkeresettebb alkotása között. A hamarosan filmvásznon is látható történet egyszerre fordulatos krimi, érzékeny fejlődésregény, valamint a vadon és az emberi lélek lenyűgöző természetrajza, amiben egy elszigeteltségben élő lány küzdelmekkel teli története bontakozik ki.

A második legkeresettebb könyv Jean Raspail Szentek tábora című írása lett, a francia író és világutazó regénye először 1973-ban jelent meg, és azon művek táborát erősíti, amik fontos társadalmi eseményeket vetítettek elő. Raspail kendőzetlen őszinteséggel ír a modern kori népvándorlásról, ami kísértetiesen hasonlít a 2015-ös migrációs válsághoz, közel fél évszázaddal azelőtt, hogy mindez ténylegesen megtörtént volna.

A Bookline sikerlistájának harmadik helyét dr. Máté Gábor A test lázadása című munkájával szerezte meg. A Kanadában élő magyar származású orvos, író a könyvében a kutatásain, valamint saját tapasztalatain keresztül mutatja be a stresszbetegséget, egyúttal segítséget kíván adni az állandósult feszültség csökkentéséhez.

A test lázadása című kötet mellett dr. Máté Gábor három másik írása iránt is sokan érdeklődtek,

így került fel a legkeresettebb művek közé a szerző Szétszórt elmék, A család ereje, valamint A sóvárgás démona című könyve is, de ezeken kívül júliusban az olvasók több más tudományos írást is szívesen forgattak.

Byung-Chul Han dél-koreai születésű svájci filozófusnak, kultúrteoretikusnak eddig három könyve jelent meg magyarul, ezek közül a legújabb A Föld dicsérete, ami a kertművelés és a természetközeli életmód filozófiai vonatkozásait helyezi középpontba – egy sűrűn átszőtt esszé, ami félúton kerti naplóba fordul. Az újonnan megjelent kötet a sikerlista harmincadik helyét foglalja el, de Byung-Chul Han másik két könyve is előkelő pozícióban szerepel: míg a Kiégés társadalma a negyedik, addig a Pszichopolitika a negyvenhatodik.

A romantikus könyvek közül Karády Anna A füredi gyermek című történetét forgatták a legtöbben. A szerző első alkotása 2021-ben jelent meg: a Füredi lány – ami jelenleg a sikerlista huszonhetedik helyén található – hamar népszerű lett az olvasók körében. A füredi gyermek az azóta sorozattá bővült történet lezáró fejezete, amiben a szerző visszarepít bennünket Balatonfüredre, ahol még több részletet tudhatunk meg a főszereplő Almássy Anna életéről. Hasonlóan érdekes történeteket vetett papírra Colleen Hoover is. Júliusban a Magyarországon is egyre népszerűbb írónő három regényét – a Velünk véget ér, az Ugly Love – Csúf szerelem, valamint a Verity című köteteket – keresték a legtöbben.

Nyáron a romantikus regények mellett a krimik is kiemelt figyelemben részesülnek:

nem csoda, hiszen a nyomozással, váratlan fordulatokkal és izgalmakkal teli alkotások kiváló társai lehetnek a nyaralásnak és az utazásnak. Ilyen izgalmas bűnügyi regény Andrew Wilson Agatha Christie és a suttogó orvos, valamint Kristina Ohlsson Viharjelzés című könyve.

Andrew Wilson bestseller-sorozatának első alkotása a krimi királynőjét nem szerzőként, hanem szereplőként mutatja be: hol gyanúsítottként, hol nyomozóként, hol pedig teljesen más szerepkörben. Kristtina Ohlsson Viharjelzés című írása egy igazi skandináv krimi, aminek középpontjában a közszeretetnek örvendő tanítónő és az ő váratlan eltűnése áll.

1.Delia OwensAhol a folyami rákok énekelnek
2.Jean RaspailSzentek tábora
3.Dr. Máté GáborA test lázadása
4.George FriedmanVihar a csönd előtt
5.Byung-Chul HanA kiégés társadalma
6.Náray TamásAnyám szerint
7.Karády AnnaA füredi gyermek
8.Orvos-Tóth NoémiÖrökölt sors
9.Borsa BrownPárban Nápolyban
10.Orvos-Tóth NoémiSzabad akarat
11.R. Kelényi AngelikaVeszélyes Vadvirág
12.Joanna Faber, Julie KingBeszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje – kisgyerekes szülőknek
13.Colleen HooverVelünk véget ér
14.Szentesi ÉvaMerkúr a retrográdban
15.Tóth KrisztinaA majom szeme
16.Edith Eva EgerA döntés
17.Valérie PerrinMásodvirágzás
18.Nádas PéterRémtörténetek
19.Dr. Máté Gábor, Dr. Gordon NeufeldA család ereje
20.Andrew WilsonAgatha Christie és a suttogó orvos
21.Colleen HooverUgly Love – Csúf szerelem
22.Julie CaplinRománc az Adriai-tengeren
23.Dr. Máté GáborSzétszórt elmék
24.Kristina OhlssonViharjelzés
25.Karády AnnaA füredi földesúr
26.Frank HerbertA Dűne eretnekei
27.Karády AnnaA füredi lány
28.Elena ArmasSpanyol szerelmi átverés
29.Budai LottiAmit magammal viszek
30.Byung-Chul HanA Föld dicsérete
31.Jodi Ellen MalpasA brit
32.Jo ThomasItáliai álom
33.Vadadi AdriennKicsimackó a Balatonon
34.Dr. Máté GáborA sóvárgás démona
35.Mérő VeraLúg
36.Jókat eszünk – gyorsan és egészségesen
37.Nicola MayApró bolt az öböl partján
38.Fejős ÉvaElhitted álmomat
39.Colleen HooverVerity
40.Riley BakerA boldogító nem!
41.M. C. BeatonEgy kis lopás nem akadály?
42.Hidasi JuditApró bolt a sétányon
43.Edith Eva EgerAz ajándék
44.David de JongNáci milliárdosok
45.Gerald DurrellLéghajóval a világ körül/Léghajóval a dinoszauruszok földjén
46.Byung-Chul HanPszichopolitika
47.Bosnyák ViktóriaTündérboszorkány
48.Adam SilveraMindketten meghalnak a végén
49.Guillaume MussoMost!
50.Kerry FisherAmit az idő sem gyógyít be

Nyitókép: Shutterstock

A rovat további cikkei