A hat művész, Becskei Andor, Eperjesi Ágnes, Majoros Gyula, Németh Marcell Dániel, Plank Antal és Pokorny Attila vas, rozsdamentes acél, alumínium, kompozit alapanyagok felhasználásával készíti műveit, de egyedi 3D nyomtatással is születnek alkotások.

A széles műszaki háttér, technológiai sokszínűség lehetőséget ad a kísérletezésre a különleges megoldásokra is. Mérnökök, az acélszerkezeti szakma specialistái segítik az alkotók munkáját.

A művészeknek ritkán adatik meg, hogy profi hegesztőgépekkel, plazmavágóval dolgozhassanak, szerszámok bősége szolgáljon műhelyül. Ma már a művész is lehet tervezőmérnök, rendelkezésre áll a 3D-ben történő tervezés, parametrikus formaalkotás. A munkafolyamat része, hogy CNC gépeken megmunkált acél elemekkel, lézervágott alkatrészekkel alkothassák meg műtárgyaikat az alkotók.

A művészek egymást is segítik, egymástól is ellesnek fogásokat, de az ipari környezet az igazán ösztönző. Ez is a jelentősége ennek a sokéves kezdeményezésnek: az ipari háttér adta inspiráció úttörő, innovatív alkotásokat eredményez az indusztriál művészetben.

Az alkotótábor idei témája a transzformáció, mely az átalakulást és megújulást szimbolizálja.

Ez a jelen élethelyzetben különösen nagy jelentőséggel bír.

A most készült művek az online térben mutatkoznak be először.

További információk a weboldalon.

Nyitókép: Plank Antal, képek forrása: Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion