Faluturisták ? szerdától szombatig minden nap a beremendi szoborparkban

 

faluturistak
Faluturisták, avagy interaktív szájtsíing
Fotó forrása: ordogkatlan.hu

Idegenvezetés, színházi performansz, rögtönzés ? ezeket vegyíti a Faluturisták előadása, amely tavaly egy sétálós bortúra keretében mesélt a tájról, helyi viszonyokról, a tablettás borkészítés rejtelmeiről… Idén a szoborparkban folytatódik a kacagtató sorozat a korábbi társulattal: Várnagy Kingával, Köles Ferenccel, Matta Lóránttal, Ács Norberttel és Ottlik Ádámmal.

 

Hamvas Napok ? szerdától szombatig minden nap a beremendi Megbékélés kápolna mögött és a DDC kovácsműhelyben

 

Ordongosok
Jelenet az Ördöngösökből
Fotó forrása: ordogkatlan.hu

A K2 színház egy egész térségi színházi sorozattal büszkélkedhet. Az elmúlt években a társulat belakta a katlan helyszínéül szolgáló falvakat, és mindenhol előadott egy kitalált, helybeli történetet. Idén Hamvas Béla Karnevál című regényfolyamával térnek vissza ? lesz beszélgetés, nyílt próba, a harmadéves Kaposvári Egyetem színészhallgatóinak Ördöngösök című vizsgaelőadása, zárásként pedig a Karneválból készült ?apokaliptikus abc? 480 percben.

 

Rájátszás ? szerdán a nagyharsányi Narancsligetben

 

rajatszas_csoport2
Fotó forrása: ordogkatlan.hu

Vers, zene, játék ? ez a rájátszás lényege. A Katlanban Beck Zoltán, Egyedi Péter, Grecsó Krisztián, Háy János, Jancsovics Máté, Kemény István, Kollár-Klemencz László és Sárközy Zoltán hívja játékra a közönséget.

Kodály Zoltán: Háry János ? pénteken a beremendi Megbékélés kápolnánál

 

Kodaly_Zoltan_Hary_Janos._R
Fotó: Újharkányi Hírek


Minden évben van fűben heverészős, klasszikus zenei nagykoncert a Katlanban, a beremendi dombon vagy szalmabálákon ücsörögve idén Kodály klasszikusa csendül fel a Szolnoki Szimfonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar előadásában, a karmester Dinyés Dániel. A szólisták: Balga Gabriella, Cseh Antal, Kolonits Klára, Fodor Bernadett, Erdős Attila és Fodor Tamás.

 

A Jelenkor kiadó vendégei ? csütörtöktől szombatig minden nap több alkalommal a Vylyan Teraszon

 

Vylyan_Terasz_Jelenkor._R
Fotó: Farkas Attila


Három költő beszélget és olvas fel saját szerzeményeiből: Szabó Imola Julianna, Babiczky Tibor, Simon Márton; majd Boldizsár Ildikó mesél Hamupipőke Facebook-profiljáról, Peer Krisztián zenél és verseket olvas, majd zárásként Tompa Andrea Omerta című regényét adják elő felolvasószínházi formában a Kolozsvári Állami Magyar Színház művészei.

SzS