fbpx

Fesztivállal zárja idei évadát a Thália Színház

Fesztivállal zárja idei évadát a Thália Színház: június 5. és 11. között rendezik meg a Thália Fesztivál 2022 elnevezésű programsorozatot, amelyen 12 előadással határon túli és vidéki színházak mutatkoznak be Budapesten.

Ez a két fesztivál most összevont formában tér vissza az évad végén, hogy a határon túli és vidéki színházak válogatott előadásai bemutatkozhassanak a budapesti közönség előtt is. 

Június 5-én, vasárnap a csíkszeredai Csíki Játékszín III. Richárdja, Shakespeare klasszikusa nyitja a programot a Nagyszínpadon Vladimir Anton rendezésében, míg ugyanezen a napon a Thália Télikertben a Szegedi Nemzeti Színház előadása, Cédric Chapuis Élet-ritmusra című darabja lesz látható, rendezője Hojsza Henrietta, előadja Medveczky Balázs.

Június 6-án, hétfőn Tatabányáról érkezik a Jászai Mari Színház produkciója. Gogol legjelentősebb színművét, a Revizort Fehér Balázs Benő rendezésében láthatják a nézők. Szintén 6-án a télikert ad otthont a marosvásárhelyi Yorick Stúdió háromszereplős, Lázadni veletek akartam című előadásának. Bódi Attila művét Sebestyén Aba vitte színre.  

Június 7-én, kedden a Nagyszínpadon A Karamazov testvérek lesz látható. Dosztojevszkij drámája a kaposvári Csiky Gergely Színház előadása, Szabó K. István rendezésében. A Télikertben ismét egy marosvásárhelyi előadás, a Spectrum Színház produkciója – Bogdán Zsolt és Bartis Attila estje – várja az érdeklődőket Amikor címmel.

Június 8-án, szerdán a Miskolci Nemzeti Színház tolmácsolásában Hunyady Sándor Feketeszárú cseresznye című műve kerül bemutatásra. A nagyszínpadon megtekinthető előadás rendezője Szőcs Artur. 

Június 9-én, csütörtökön ismét két produkciót láthatnak: a nagyszínpadon Yasmina Reza legismertebb darabját, Az öldöklés istenét – Bakos-Kiss Gábor rendezése – és a Télikertben A mi kis városunkat, rendező: Ilja Bocsarnikovsz. A nagyszínpadit a Győri Nemzeti Színház, míg a stúdióelőadást a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház hozza el a Tháliába. 

Feketeszárú cseresznye

Június 10-én, pénteken – a nagyszínpadon – a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Örkény István Tóték című groteszk drámáját mutatja be. A művet ezúttal Bocsárdi László rendezésében lehet megtekinteni. 

Június 11-én, szombaton a nagyszínpadi produkciók sorát egy újabb „nagyágyú”, Tolsztoj Anna Kareninája zárja. Az Újvidéki Színház előadását Dejan Projkovszki rendezte. A Télikertben Mrozek Emigránsok című színjátéka lesz látható, Pataki András rendezésében, a Soproni Petőfi Színház előadásában.

Az előadásokra jegyek már kaphatók online és a Thália Színház jegyértékesítő pontjain. Kedvezményes bérlet vásárlására csak személyesen van lehetőség. Bővebb információ ezen az oldalon elérhető.

Nyitókép: III. Richárd. Fotók: Thália Színház

A rovat további cikkei