A világ legszebb története ? A Biblia

Ez az 1965-ös film, mely Jézus életét eleveníti fel, egyike a bibliai történet legszebb feldolgozásainak. George Stevens alkotását vallástörténeti hűség, valamint érzelemgazdagság jellemzi. A világ legszebb története ? A Biblia amellett, hogy bemutatja Jézus életét és személyiségét, érzékletesen és hitelesen festi meg a kort, melyben élt.


legszebbtortenet_600x405.png
Fotó: imdb.com

 

Jézus Krisztus Szupersztár

A Jézus Krisztus Szupersztár egy 1973-as, Oscar-díjra jelölt amerikai musicalfilm, a Tim Rice és Andrew Lloyd Webber által rendezett azonos című rockopera adaptációja. A Norman Jewison által rendezett film Jézus életének utolsó napjait mutatja be modern látványvilág és képi eszközök segítségével, Júdás alakjára összpontosítva.

szupersztar
Fotó: imdb.com

 

A názáreti Jézus

Franco Zeffirelli 1977-es filmje Jézus élettörténetét mutatja be. A monumentális alkotás történeti hűséggel ülteti át mozgóképre a Biblia sorait. Zeffirelli filmfreskójában olyan világhírű művészek és sztárok nyújtanak feledhetetlen alakítást, mint Robert Powell, Anne Bancroft, Yorgo Voyagis, Sir Laurence Olivier, valamint Claudia Cardinale.


nazareti2_600x785.png
Fotó: imdb.com

 

Jézus élete

A Jézus életét, keresztútját, halálát és feltámadását felidéző 1979-es film Lukács evangéliumát dolgozta fel a Bibliából vett idézetek segítségével.

jezus_elete

 

A passió

Mel Gibson 2004-ben készítette el ezt a filmet, mely Jézus életének utolsó tizenkét óráját mutatja be. A passió a 2004-es év egyik legnagyobb port kavart alkotása, mely naturalisztikusan ábrázolja a Megváltó szenvedéseit.


the_passion_of_the_christ_still_600x338.png
Fotó: hollywoodreporter.com

 

Isten fia

Christopher Spencer nagyszabású filmdrámája Krisztus életét, születését, tanításait, keresztre feszítését és feltámadását mutatja be. A 2004-ben készült A passió óta ez az első nagyszabású film, mely Jézus életéről mesél és melynek gyönyörű zenéjét Lorne Balfe és Hans Zimmer szerezték.


son_of_god_masolata_600x387.png
Fotó: Casey Crafford/imdb.com

 

Készítette: Tóth Eszter