Sportarénát és filmstúdiót akar az űrbe küldeni a Space Entertainment Enterprise (SEE). A tervek szerint az űrkapszulát 2024 decemberére építené meg a Tom Cruise készülő űrmozijának készítésében közreműködő cég.

A SEE–1 nevű modul filmeknek, televíziós műsoroknak, zenei és sporteseményeknek, földközeli pályán, mikrogravitációs körülmények között tartalmat gyártó producereknek és kreatívoknak szolgálna helyszínül. A berendezések tartalomfejlesztést, -gyártást, műsorszórást és élő közvetítéseket is lehetővé tesznek.

A modul építője az Axiom Space, amely januárban megkapta a NASA hozzájárulását, hogy megépítse a Nemzetközi Űrállomás (ISS) kereskedelmi egységét. A SEE–1 az Axiom állomásán fog dokkolni. A tervek szerint az Axiom-állomás 2028-ban fog különválni az ISS-től.

„A SEE–1 hihetetlen lehetőség az emberiség számára arra, hogy más birodalmak felé induljon, és egy új, izgalmas fejezetet kezdjen az űrben” – idézi a Variety Jelena és Dmitrij Lesznyevszkij brit vállalkozó-producerek, az SEE társalapítóinak közleményét.

Fotó forrása: Shutterstock