Múlt év decemberében rendhagyó koncertsorozatot indított a MÁV Szimfonikus Zenekar és a ZeneMűvek, amelynek helyszíne és társszervezője az Akvárium Klub. A koncertek az interjú és hangverseny műfajának kombinációját alkotják, ahol egy-egy meghívott hírességgel járják körbe a fiatalokat érdeklő témákat, amelyekre a klasszikus hangverseny-repertoár remekműveivel reflektál a zenekar.

Ennek a Magyarországon egyedülálló kezdeményezésnek a célja, hogy az intellektuális tartalomnak a zene a beszélgetés közben adjon művészeti kontextust, és ezáltal segítse a komolyzene hétköznapi aktualitásának felfedezését.

A sorozat első vendége Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vitorlázó volt. A beszélgetést a fiatalokból álló közönség élvezettel hallgatta, és hatalmas sikere volt az elhangzott zeneműveknek is. A Zene Showja elnevezésű sorozat második programjának sztárvendége idén januárban Törőcsik Franciska, az egyik legkeresettebb színművész, az Anima Sound System népszerű énekese volt.

Ez alkalommal, március 24-én dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológussal beszélget Seidl Dénes, és az elhangzottakra a MÁV Szimfonikus Zenekar Dénes-Worowski Marcell vezényletével a zeneirodalom legszebb műveivel reagál.

Az esemény ajánlója így szól: „Ki ne szeretné tudni, hogy a mélypontokról hogyan tud továbblépni, mit tanulhat a megélt nehéz pillanatokból, illetve hogyan gyógyíthatók a lelki sebek? Hogyan lehet támogatni a körülöttünk lévő embereket abban, hogy merjenek segítséget kérni, ha szükségük van rá? Miért fontos az önismeret? Milyen buktatói lehetnek egy párkapcsolatban a félresikerült kommunikációnak, az irreális vágyaknak? A beszélgetés során a vendég személyiségét is megismerhetjük, és nem utolsósorban viszonyát a klasszikus zenéhez.”

További információ a programról itt érhető el.

Nyitókép forrása: MÁV Szimfonikus Zenekar