Az első, nézők nélkül megvalósuló koncertet csütörtökön élőben közvetítik a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremből.

A koncert napján épp 35. születésnapját ünneplő Várdai István csellista izlandi nemzedéktársával, Víkingur Ólafsson zongoraművésszel lép színpadra.     

Szombaton szintén élőben követheti a közönség online a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertjét, ahol Schubert, Weber és Mendelssohn muzsikája csendül fel.     

„A tavaszi időszak a művészeti élet minden szereplőjének valódi próbatétel volt. Sokat tanultunk összetartásról, felelősségről, a krízisben rejlő lehetőségekről, rugalmasságról, kreativitásról, kitartásról. Mindezek fényében hiszem, hogy egy intézmény küldetése nem változik egy ilyen rendkívüli időszakban sem. Sőt, pontosan a missziónk az, amely kirajzolja a prioritásokat, a legfontosabb feladatainkat a kulturális életet is alapjaiban megrengető pandémia idején” – mondta Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója.

Kiemelte, hogy a következő időszakban a Müpa Home sorozatban fokozott biztonsági intézkedések mellett a Müpa tereiből a szabályozásoknak megfelelően nézők nélkül, de élőben közvetítik majd a programokat. Több, korábban nem publikált koncert- és előadásfelvételt is megosztanak majd a közönséggel. 

Nyitókép: Víkingur Ólafsson, forrás: Müpa