Az új évadban hat darabot állít színpadra a Hevesi Sándor Színház társulata. Az első bemutató a Ballépés jobbra című francia vígjáték lesz szeptember 29-én.

A második premier a Rideg Sándor regénye nyomán színpadra állított Indul a bakterház című bohózat lesz október 13-án.

2024 februárjában Hunyadi Sándor Három a sárkány című zenés játékát mutatják be. A századeleji történetben a dzsentrivilágot, illetve a budapesti és vidéki életet idézik meg Pataki András rendezésében. A főszerepet Rékasi Károly játssza.

Márciusban Szálinger Balázs zalai szerző Becsvölgye című művét állítja színpadra Mihály Péter. A falusi krimit követően áprilisban családi musicalre várják a közönséget: Thomas Meehan, Charles Strouse és Martin Charnin Annie, a kis árva című mű színpadi változatát Böhm György rendezi.

Az évadot klasszikus világirodalmi remekművel zárják: Molière Tartuffe című vígjátékát május 17-én mutatják be. A programkínálatot ifjúsági előadásokkal bővítik. A Lázár Ervin Program részeként kortárs író, Mikó Csaba Herkules – A kezdetek című mitológiai hőstörténetét tűzik műsorra. A Para című produkcióval ugyancsak a diákokat szólítják meg: a tantermi előadáson fiatalokat foglalkoztató problémákat dolgoznak fel.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere felidézte: az önkormányzat jó döntést hozott, amikor 2022-ben, az európai energiaválság időszakában biztosította a Hevesi Sándor Színház és a Griff Bábszínház nyitvatartását. Idén a központi béremelés mellett önkormányzati költségvetésből szeretnének pluszforrást biztosítani a társulatok tagjainak. Olyan közösségi és kulturális feladatokat látnak el, amelyekre a nehéz anyagi körülmények között fokozottan szükség van.

A Hevesi Sándor Színház negyven éve október 11-én, Az ember tragédiája című dráma bemutatójával nyitotta meg a kapuit. A jubileumot október 15-én gálaműsorral ünneplik.

Kép forrása: Hevesi Sándor Színház