November 20. és 22. között minden este fényfestés lesz látható a Magyar Tudományos Akadémia főhomlokzati és Duna felőli oldalán.

A 2003 óta kétévente megrendezett, magyar kezdeményezésre indult World Science Forum egyik fő célja, hogy az emberiség előtt álló világméretű kihívásokra adható hiteles válaszokat tudományosan megalapozza. Az idei konferenciára a Centrum Production által megálmodott, az eseménysorozat estéin megtekinthető fényfestés egyes jelenetei villanásszerűen idézik meg a tudományos kutatások jövőbe mutató irányvonalait, az ember és a természet, az ember és a gépek egymásra ható gesztusait.

Vajon milyen futurisztikus álmokat kelthet életre a mesterséges intelligencia, az űrkutatás vagy a géntérképeken alapuló klónozás? Milyen felelősséggel tartozhatnak a ma tudományágai a holnap társadalmáért és zöld környezetéért?

Milyen etikai problémákkal kell szembenézniük a kutatóknak a 21. század elején? A Magyar Tudományos Akadémia homlokzata egy jövőbe mutató alkalmi üzenőfalként és víziótérképként rezonál a falai között folytatott három napos konferencia témafelvetéseire.

A Centrum Production rugalmas és naprakész, az aktuális technológiai innovációkat alkalmazó, megbízható és dinamikus hátteret biztosít professzionális vizuális munkálatok létrehozására: legyen szó filmes produkcióban való vetítésről, VJ-zésről, installációk vagy mappingek, 3D épületvetítések, fényfestések megalkotásáról vagy éppen filmvetítések, videóvágási és utómunkálatok, 2D és 3D animációk gyártásáról vagy dokumentálásáról.

Kreatív koncepció: Besnyő Dániel, a Centrum Production csapata és vendégalkotói

Bővebb információ ezen a linken olvasható.