Ez a budapesti nyár egyik legizgalmasabb művészeti eseménye, amely lehetőséget ad a minket körülvevő tér újrafelfedezésére, kitágítására, mindezt jól ismert magángalériák tárlatvezetésein, megnyitóin és túráin keresztül.

„A kortárs művészet engem kifejez ki” – így szól az idei Gallery Weekend Budapest mottója.

Ez nem csupán azt jelzi, hogy a művészet az egyik legmeghatározóbb önkifejezési forma, hanem egyben arra is rámutat: itt és most még nagyobb szükségünk van arra, hogy megtaláljuk azokat a dolgokat, amikkel azonosulni tudunk. A pandémia idején még inkább felértékelődött önmagunk megértése,  az érzékelés és ezáltal az egyediség fogalma.

Többek közt ezekbe az alapvető értékekbe enged betekintést az idei esemény 14 kortárs galériája is (acb, Deák Erika, Einspach Fine Art & Photography, Glassyard, INDA, Kálmán Makláry Fine Arts, Kisterem, Knoll Budapest, MissionArt, Molnár Ani, MyMuseum, TOBE, Várfok és VILTIN). A helyszíneken ezúttal is kivételes és páratlan, ingyenesen látogatható kiállításokat tekinthetnek meg a látogatók.

A három napon át tartó nyilvános, ingyenesen látogatható programsorozat helyet ad a legkülönlegesebb kiállításoknak, a rendhagyó galériatúráknak, a vezetett tárlatvezetéseknek, amelyek napi két alkalommal, öt túraútvonallal, előzetes bejelentkezés után fogadják a maximum tízfős csoportokat.  A túrák szervezői az aktuális pandémiás előírásokat maximálisan figyelembe véve alakítják a programokat.

Képek forrása: Gallery Weekend Budapest